O femeie de 30 de ani s-a sinucis ca să scape de tortura soțului

Nu e niciun secret că femeile din India sunt maltratate, umilite, chinuite, fără drepturi esențiale. Din păcate, nu putem să facem nimic. Doar să relatăm situațiile prin care trec unele dintre acele femei. Mandeep Kaur, o indiancă mutată cu soțul și cu cele două fetițe, de 4 și de 6 ani, la New York, avea 30 de ani.

Da, avea, căci pe 3 august a fost găsită moartă în casă. După 8 ani de tortură și de abuz din partea soțului și a familiei acestuia, femeia s-a sinucis. Înainte de a face asta, Mandeep Kaur s-a filmat și a făcut publice o grămadă de detalii pe care le-a trăit cu soțul și care au împins-o la așa gest disperat.

În acest ultim videoclip al lui Mandeep, ea spune plângând: „Au trecut opt ani. Am făcut tot ce am putut. Am fost bătută în fiecare zi fără motiv. Am crezut că într-o zi va fi mai bine. Dar nu, m-a bătut opt ani, este și a fost un iad viața mea”. Tatăl femeii, Jaspal Singh, a luat filmulețul acesta, dar și altele, făcute de soțul victimei, prin care arăta familiei lui cum o bate și o umilește pe tânără, și s-a dus la poliție.

El a făcut plângere împotriva ginerelui, dar și a cuscrilor. Pe toți i-a acuzat de violență verbală și fizică împotriva fiicei sale. De asemenea, a arătat că pentru întreaga familie a ginerelui, Mandeep Kaur a contat doar pentru zestrea primită. Întotdeauna, de la ea s-au stors bani și bunuri. Ca să fie liniște, părinții femeii i-au dat tot ce i s-a cerut.

Numai că, au susținut prin asta o infracțiune. Mandeep a fost împinsă la sinucidere, ca să nu fie nevoiți soțul și ai lui s-o ucidă. Tatăl a mai precizat că fiica lui apelase de mai multe ori la poliția din SUA, dar nu a primit niciodată sprijin.

„Nu era nimeni lângă ea când și-a dat ultima suflare. Nivelul de neputință cu care ne confruntăm este greu de definit. Pentru ea vreau să se facă dreptate. Și nu vreau să treacă și alții prin aceleași încercări”, a spus tatăl. Presa din India relatează că soțul agresiv a fost arestat și că există mandate de arestare și pentru cei din familia lui. Dar aceștia sunt, deocamdată, de negăsit. Pentru că au fugit când s-a deschis ancheta. Pentru Mandeep Kaur s-a acționat prea târziu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole