O femeie de 38 de ani infectată cu COVID a murit în timp ce se afla la cumpărături

O femeie cu COVID din Iași a murit în timp ce se afla cu familia la cumpărături. Soțul ei a fost cel care a sunat la 112, deoarece femeia intrase în stop cardio respirator. Aceasta s-ar fi tratat timp de 10 zile acasă, pentru o presupusă gripă, fără a consulta un medic.

Un echipaj de pe ambulanță a sosit imediat la fața locului și a evaluat-o pe femeie, însă aceasta a intrat în stop cardio respirator și a fost transportată de urgență la spital. Testele au confirmat că era infectată cu SARS-CoV-2.

Femeia era mama unui copil în vârstă de 3 ani și nu era vaccinată. DSP Iaşi a declanşat o anchetă epidemiologică în acest caz.

S-a găsit că saturația în oxigen era 20%, respirațiile erau agonice, tensiune nemăsurabilă. La ajungerea echipajului de terapie intensivă era în stop. S-a efectuat resuscitare. Inițial, activitatea cardiacă a revenit pentru câteva minute. A ajuns în UPU a Spitalului Sf. Spiridon. Testul antigen rapid era pozitiv pentru COVID. S-a suspicionat o embolie pulmonară, ca complicaţie a Covid-ului. Din păcate nu a răspuns la manevrele de resuscitare, a declarat Dr. Diana Cimpoeșu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...