O femeie de 38 de ani infectată cu COVID a murit în timp ce se afla la cumpărături

O femeie cu COVID din Iași a murit în timp ce se afla cu familia la cumpărături. Soțul ei a fost cel care a sunat la 112, deoarece femeia intrase în stop cardio respirator. Aceasta s-ar fi tratat timp de 10 zile acasă, pentru o presupusă gripă, fără a consulta un medic.

Un echipaj de pe ambulanță a sosit imediat la fața locului și a evaluat-o pe femeie, însă aceasta a intrat în stop cardio respirator și a fost transportată de urgență la spital. Testele au confirmat că era infectată cu SARS-CoV-2.

Femeia era mama unui copil în vârstă de 3 ani și nu era vaccinată. DSP Iaşi a declanşat o anchetă epidemiologică în acest caz.

S-a găsit că saturația în oxigen era 20%, respirațiile erau agonice, tensiune nemăsurabilă. La ajungerea echipajului de terapie intensivă era în stop. S-a efectuat resuscitare. Inițial, activitatea cardiacă a revenit pentru câteva minute. A ajuns în UPU a Spitalului Sf. Spiridon. Testul antigen rapid era pozitiv pentru COVID. S-a suspicionat o embolie pulmonară, ca complicaţie a Covid-ului. Din păcate nu a răspuns la manevrele de resuscitare, a declarat Dr. Diana Cimpoeșu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

PREMIERĂ: Armata României intră în grevă!

Într-un act fără precedent în istoria Armatei României, Comitetul de Acțiune pentru Desclavagizarea Armatei României a emis o notificare oficială, prin care anunță declanșarea...