O fostă lideră WTA riscă 4 ani de închisoare pentru fraudă

Arantxa Sanchez Vicario, fostă lideră WTA în anii ’90, și Josep Santacana, fostul ei soț, riscă patru ani de închisoare.

Aceștia ar fi încercat să-și ascundă mai multe bunuri pentru a evita o datorie către o bancă din Luxemburg, potrivit presei spaniole.

În rechizitoriu, Ministerul Public spaniol îi acuză pe cei doi de o infracţiune de ascundere de bunuri şi de utilizarea abuzivă a procedurii insolvenţei şi cer plata unei amenzi de 12 euro pe zi timp de 24 de luni, în total, aproximativ 8.300 de euro.

Procurorii au solicitat, de asemenea, ca Sanchez Vicario şi Santacana să plătească creditorului despăgubiri de 6,1 milioane de euro.

Banca Luxemburgului a cerut în 2018 preşedintelui instanţei de instrucţie numărul 4 din Barcelona să dispună încarcerarea fostei jucătoare Arantxa Sanchez Vicario şi a fostului ei soţ Santacana, în cadrul plângerii în care se solicită plata unei datorii de mai multe milioane de euro, susţinând că aceştia au fonduri suficiente pentru a o achita.

Fosta campioană de la Roland Garros, care acţiona „sub instrucţiunile” soţului ei, ar fi ascuns bunuri pentru a evita plata unei datorii din 2010 către Banca Luxemburgului, în valoare de mai multe de milioane de euro. După ani în care nu a avut succes în recuperarea datoriei, banca a dus cazul în instanţă.

Sanchez Vicario, acum în vârstă de 49 de ani, fostă numărul unu mondial în anii ’90, a câştigat patru turnee de Grand Slam la simplu în carieră, de trei ori Roland Garros şi o dată US Open. Ea a fost de trei ori finalistă la simplu la Australian Open, de două ori la Wimbledon şi a obţinut aproape 17 milioane de dolari din tenis.

Arantxa Sanchez Vicario datora în urmă cu trei ani şi jumătate fiscului spaniol 1,7 milioane de euro şi avea o datorie de 7,5 milioane de euro la banca din Luxemburg, în urma unui împrumut realizat pentru a plăti alte restanțe, potrivit News.ro.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole