O minoră a fost vaccinată din greşeală cu Johnson & Johnson, la Cluj-Napoca

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a anunţat că o elevă care nu are 18 ani a fost vaccinată din greşeală cu Johnson & Johnson într-un centru din Cluj-Napoca, în condiţiile în care acest vaccin este recomandat peste 18 ani.

Vaccinul produs de Johnson & Johnson nu este aprobat pentru copiii sub 18 ani, dar Valeriu Gheorghiță a spus că nu există vreun risc pentru elevă.

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Cluj a precizat că a fost scanată cartea de identitate a fetei, tableta indicând “persoana poate fi vaccinată, nu are nici o doză”, iar eleva nu a fost întrebată dacă este minoră.

Medicul coordonator al centrului, dr. F. M. a transmis Direcţiei de Sănătate Publică Cluj o notă de informare privind eroarea administrării vaccinului la o persoana sub vârsta de 18 ani.Din relatarea doamnei doctor reiese că:- La data de 15.11.2021, la ora 8,00 s-a prezentat o persoană de sex feminin, pe nume S. I. L. pentru vaccinare cu Johnson&Johnson. Doamna doctor a scanat cartea de identitate pe tabletă cu credenţiale Johnson&Johnson iar tableta a indicat că „persoana poate fi vaccinata, nu are nici o doza” situaţie în care datele au fost transmise şi preluate în RENV.

S-a continuat cu completarea chestionarului şi cu anamneza efectuată de Dr. R. C. (persoana nu a fost întrebată dacă este minoră) apoi s-a continuat cu vaccinarea cu tipul de vaccin Johnson & Johnson.În momentul în care s-a încercat scoaterea adeverinţei a apărut mesajul „eroare la salvarea datelor: vaccinul nu a fost adăugat din cauza unor erori; persoanele sub 18 am nu se pot vaccina cu acest produs (Johnson&Johnson)”, a arătat DSP Cluj. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole