O nouă ediție a Caravanei Filmului Românesc. Nae Caranfil, Mircea Diaconu şi Marius Florea – Vizante, printre invitați

Parcul municipal din Oneşti găzduieşte, în perioada 2-8 august, o nouă ediţie a ”Caravanei filmului românesc – Capodopere ale cinematografiei naţionale”.

Potrivit unui comunicat de presă remis, vineri, de organizatori, filmele ce vor fi prezentate la această ediţie au ca numitor comun dragostea.

„Ea ne însoţeşte poveştile de viaţă, este cauză, pretext, motiv de reflecţie sau de acţiune. Ea determină sau impune prietenie, respect, ajutor reciproc, grijă şi atenţie împletite şi aşezate cu măiestrie în poveştile marelui ecran. Fie că este vorba despre dragostea lui Cristian Vasile pentru Zaraza, descrisă în filmul „Supravieţuitorul” sau fie că prezintă dragostea şi pasiunea pentru filmul românesc a lui Gheorghe Ursaru, personajul central din filmul lui Nae Caranfil, „Restul e tăcere”, filmele propuse în program invită la o întâlnire nostalgică cu marile creaţii cinematografice ale actorilor şi regizorilor români”, se arată în comunicatul de presă.

Pe ecranul „Caravanei filmului românesc” vor putea fi revăzuţi Sergiu Nicolaescu, George Mihăiţă, Vladimir Găitan şi oneşteanca Loredana Groza (în „Supravieţuitorul”), Valentin Teodosiu, Vladimir Găitan, Horaţiu Mălăele (în comedia „Poker”), Sebastian Papaiani, Dem Rădulescu, Vasilica Tastaman, Stela Popescu, Draga Olteanu Matei (în „Astă seară dansăm în familie”).

„Alături de Sergiu Nicolaescu şi Geo Saizescu, lumea filmului românesc s-a îmbogăţit cu regizorul unei noi generaţii, Nae Caranfil. Dragostea pentru film si dăruirea pentru meseria de regizor, l-a determinat să scrie scenarii şi să creeze cu bagheta regizorală înnobilată de talent, opt filme . De la ‘E pericoloso sporgersi’, filmul său de debut, la ‘6,9 pe scara Richter’, Nae Caranfil a patinat prin vârstele peliculei realizând dansul perfect care a încântat inimile iubitorilor de film. Alături de el, la întâlnirea cu publicul de la Oneşti, vor fi prezenţi doi actori îndrăgiţi şi respectaţi, Mircea Diaconu şi Marius Florea – Vizante”, se mai arată în comunicat.

La toate proiecţiile din cadrul „Caravanei filmului românesc” accesul publicului este liber, în limita locurilor disponibile.

În cazul în care vremea va fi nefavorabilă, proiecţiile vor avea loc la ora 18,00, în sala Bibliotecii Municipale „Radu Rosetti”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

Viață de nabab. 9.200 de euro, remunerația lunară a sindicalistului Anton...

Unul dintre cei mai vocali lideri de sindicat din învățământ, Anton Hadăr, abonat la emisiunile TV unde își dă cu părerea despre totul și...