O nouă misiune a Roverului Perseverence, după ce prima a eșuat

Roverul Perseverance a eşuat la început de august în prima sa tentativă de a colecta mostre de rocă de pe Marte, dar acum face o nouă încercare.

Dacă misiunea va fi cu succes, micile tuburi sigilate cu mostre ar putea fi aduse pe Terra peste 10 ani. Roverul a parcurs 2 km în Jezero Crater din februarie și până în prezent.

Perseverance trebuie să colecteze cam în următorul an jumătate de kilogram de roci și praf marțian în câteva zeci de mici tuburi din titan, perfect sigilate, tuburi pe care le va lăsa pe solul marțian. În curând, cei de la NASA vor afla dacă această a doua încercare a fost, sau nu, un succes.

Aceste tuburi ar trebui să fie culese peste câțiva ani de o altă misiune care, într-o serie de pași dificili, să le aducă pe Terra unde să fie analizate în cele mai bune laboratoare. Misiunea aceasta are mai multe etape și rocile vor ajunge după 2030 pe Terra.

La prima încercare de colectare, în august, totul părea să fi mers bine la început, dar când instrumentele roverului au verificat interiorul micului tub, cei de la NASA au avut neplăcuta surpriză să constate că este gol. Cel mai probabil, praful fin a căzut înapoi pe solul marțian.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Austria este una dintre țările care se opune ca România să adere la spațiul Schngen SURSA FOTO: https://www.schengenvisainfo.com/

Ce a cerut Austria ca România să intre în Spațiul Schengen

Refuzul categoric al Austriei de a intra România în Spațiul Schengen ascunde o mulțime de interese economice și financiare uriașe. Potrivit informațiilor noastre provenite din...