O nouă „suferință”: Cum afectează românii anxietatea bateriei descărcate!

Publicat: 21 oct. 2021, 22:30, de Eliza Popa, în ESENȚIAL , ? cititori
O nouă „suferință”: Cum afectează românii anxietatea bateriei descărcate!

Un studiu referitor la anxietatea în privinţa bateriei descărcate în România arată că 65% dintre românii de la oraşe devin agitaţi în momentul în care telefoanele li se descarcă.

Studiul, realizat de Xiaomi împreună cu IZI data a fost realizat prin chestionare online, pe parcursul lunii septembrie, pe un eşantion de 1020 de respondenţi, bărbaţi şi femei, cu vârste cuprinse între 15-64 de ani, din rândul populaţiei digitalizate urbane şi are o marjă de eroare de +/- 2.9%. Studiul a relevat faptul că viteza de încărcare este importantă, atât din punct de vedere raţional, cât şi emoţional.

Agitaţi, iritaţi sau chiar panicaţi

9 din 10 români din mediul urban îşi doresc ca telefonul să se încarce rapid, în timp ce 75% spun că este important ca smartphone-ul să li se încarce cât mai repede. Una dintre întrebările din chestionar i-a pus pe respondenţi în situaţia de a îşi imagina că se află în oraş şi mai au 3% baterie, cu imposibilitatea de a încărca telefonul în următoarele 3 ore. 65% au spus că ar deveni agitaţi, iritaţi sau chiar panicaţi în astfel de momente, un număr crescut de menţiuni pe această afirmaţie fiind în rândul Gen Z (75%) şi a respondenţilor cu educaţie superioară (70%).

Studiul a cuprins şi o întrebare referitoare la felul în care românii au utilizat telefoanele inteligente în perioada pandemiei. 44% dintre respondenţi le-au folosit pentru a ţine legătura cu cei dragi, 22% au menţionat aplicaţiile cu rol informativ şi ştirile, în timp ce activităţile de divertisment (filmele, serialele etc.) au ocupat poziţia a treia, cu 13% dintre răspunsuri. Fiecare dintre participanţii la studiu a putut alege un singur răspuns.