O nouă vară secetoasă în Europa, inclusiv în România!

Potrivit unui raport al Centrului Comun de Cercetare (JRC) al Comisiei Europene, vara 2023 ar putea fi la fel de secetoasă ca vara anului trecut pentru Europa. În acest sens, sunt cruciale ploile din următoarele săptămâni, în condițiile unei ierni calde și lipsite de precipitații.

Grecia, Spania, Franța, Irlanda, Regatul Unit, nordul Italiei, Elveția, aproape toate insulele mediteraneene, regiuni din România și Bulgaria întrunesc condiițiile de secetă, se precizează în raportul citat de Agerpres.

Același raport subliniază că se prefigurează o primăvară mai caldă față de medie în toată Europa, motiv pentru care ”vor fi necesare o supraveghere atentă şi planuri de utilizare a apei adecvate pentru a gestiona un sezon care, în prezent, prefigurează riscul de a fi critic în resurse hidrice”.

Lipsa precipitațiilor deja provoacă îngrijorare în sectoare precum furnizarea apei, agricultura şi producţia energetică. Se observă deja o diminuare a debitelor râurilor în regiunea peri-alpină, din cauza reducerii severe a fluxului de apă provenită din dezgheț.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

Cine a participat la petrecerea clanului Bădălău de Paște

Petrecere pe lux și opulență la salonul de fițe Monato din Bolintin Vale. Chiar dacă unora le bate pușcăria la ușă, membrii clanului Bădălău...