O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea a vrut să o protejeze (VIDEO EXCLUSIV)

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe dreapta în Piața Victoriei. Inițial, șefii de la Brigada Rutieră au încercat să o protejeze pe tânăra agentă, pe motiv că cele sesizate nu se confirmă. Însă, după ce înregistrarea a intrat în posesia șoferului, Brigada Rutieră a demarat o anchetă și s-a deschis un dosar penal pentru „purtare abuzivă”.

În luna februarie 2022, un șofer a fost tras pe dreapta de o polițistă din cadrul Brigăzii Rutiere din București, în zona Piața Victoriei, pe motiv că autoturismul acestuia avea geamuri fumuri neomologate.

Șoferul a prezentat documentele solicitate, însă agentul constatator Lungu Dara s-a înfuriat de îndată ce șoferul și-a apelat avocatul.

Agentul constatator l-a sancționat pe șoferul în cauză, iar la scrierea procesului verbal, șoferul a solicitat ca în rubrica de mențiuni să scrie că: „agentul de poliție a fost agresiv verbal la adresa mea”.

Polițistă: “Futu-ți morții mă-tii”

De aici conflictul verbal degenerează, iar tânără polițistă își iese din pepeni și spune: Nu pot să scriu așa ceva. Nu am obligația să scriu… Aveți obligația să scrieți mențiunile dvs. cu privire la procesul verbal. Eu nu sunt obligată să vă ascult avocatul. (N.r.: Dar mă ascultați pe mine!) Nu sunt obligată să vă ascult ce spuneți dvs.! Sunt obligată pur și simplu să vă trec mențiunile cu privire la procesul verbal.”

Ulterior, pe înregistrare se poate observa cum agenta Lungu Dara îl înjură pe șofer: ,,Futu-ți morții mă-tii! Are probleme foarte mari la cap.”

Șefii Brigăzii Rutiere „au ținut mâinile la urechi și au închis ochii”

Inițial, agenta care înjură ca la ușa cortului a fost protejată de subalternii săi, dat fiind că persoane lezată nu avea nicio dovadă. Sub semnătura șefei de la Brigada Rutieră – Moșoiu Mădălina și a șefei de la Control Intern – Crișu Iris Ileana, instituția a comunicat că „în urma verificărilor efectuate nu au rezultat date și sau indicii de natură să atragă răspunderea disciplinară a polițistului reclamat.

Când imaginile au intrat în posesia șoferului, Brigada Rutieră a demarat o anchetă internă

Ulterior, după luni bune petrecute prin sălile de judecată, șoferul în cauză a obținut înregistrarea video și audio în instanță, drept pentru care a revenit cu o altă petiție, la care a adăugat și imaginile video pe care șefii de la Brigada Rutieră le analizaseră deja.

Șeful Brigăzii Rutiere, Mușoiu Mădălina

Brigada Rutieră a oferit un răspuns, iar documentul poartă semnătura aceleași șefe de la Brigada Rutieră, Moșoiu Mădălina, care precizează că „nu au rezultat date și/sau indici care să atragă răspunderea subunității, însă s-au dispus măsuri cu caracter intern cu privire la comportamentul acestuia. (…) Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 1 București a înregistrat dosarul penal nr.10373/P/2022 în care se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de purtare abuzivă.”

Ajunsă la București, polițista și-a făcut și o schimbare de look

Odată plecată de la Suceava, blonda de la Brigada Rutieră și-a făcut și o schimbare de look, care poate atrage privirile tuturor șoferilor din București. Conform unor surse din cadrul DGPMB, la momentul comiterii faptei, tânăra polițistă era proaspăt încadrată la Brigada Rutieră.

Șofer: Un șef grizonat probabil nu va lăsa așa floare rară în calea pneurilor!

Printre altele, persoana vătămată este și scriitor, însă nu a vrut să-și decline identitatea din motive personale, dar ne-a transmis câteva rânduri despre acest incidentul din Piața Victoriei.

,,Cu un scris de muscă alungată din cerneală pe o foaie de hârtie și o cunoaștere precară a celor câteva articole pe care le vântură zilnic, Daruța este esența a ceea ce poate fi mai de proastă calitate dintre absolvenții unei școli de poliție. Proaspăt absolventă, e în stare să încalce în picioare orice drept al cetățeanului român, doar pentru că se simte frumoasă și mândră că are chipiu și că a devenit lumina părinților după ce a prins așa minunată poziție.

Probabil, după acest stagiu, o vor plasa pe la birou pe undeva, pentru… merite. Un șef grizonat probabil nu va lăsa așa floare rară în calea pneurilor, îmi spunea careva de pe acolo, amuzat la auzul poveștii.

Ei bine, asemenea catastrofe umane, incapabile să înțeleagă noțiuni minore de fondul legislației, sunt dovada că, întra-adevăr, România nu s-a schimbat. 10-15 ani până se va pensiona Dăruța, obosită de atâta muncă de gândire, sunt ani pierduți pentru o țară care se zbate să scape de sub mizeria abuzurilor administrative și politice de tot felul. Dara arată clar: în școala de poliție totul contează mai puțin respectul față de cetățean, de cetățeanul care plătește. Sigur, este vorba de o educație prost croită și de acasă, însă este inadmisibil ca o școală să scoată așa ceva pe piață, iar contribuabilul să fie nevoit să plătească. E adevărat ultragiu la buzunarul public!”, ne-a transmis șoferul tras pe dreapta de agenta Lungu Dara.

Rămâne de văzut care va fi finalitatea anchetei și ce măsuri se vor dispune.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole