O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea a vrut să o protejeze (VIDEO EXCLUSIV)

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe dreapta în Piața Victoriei. Inițial, șefii de la Brigada Rutieră au încercat să o protejeze pe tânăra agentă, pe motiv că cele sesizate nu se confirmă. Însă, după ce înregistrarea a intrat în posesia șoferului, Brigada Rutieră a demarat o anchetă și s-a deschis un dosar penal pentru „purtare abuzivă”.

În luna februarie 2022, un șofer a fost tras pe dreapta de o polițistă din cadrul Brigăzii Rutiere din București, în zona Piața Victoriei, pe motiv că autoturismul acestuia avea geamuri fumuri neomologate.

Șoferul a prezentat documentele solicitate, însă agentul constatator Lungu Dara s-a înfuriat de îndată ce șoferul și-a apelat avocatul.

Agentul constatator l-a sancționat pe șoferul în cauză, iar la scrierea procesului verbal, șoferul a solicitat ca în rubrica de mențiuni să scrie că: „agentul de poliție a fost agresiv verbal la adresa mea”.

Polițistă: “Futu-ți morții mă-tii”

De aici conflictul verbal degenerează, iar tânără polițistă își iese din pepeni și spune: Nu pot să scriu așa ceva. Nu am obligația să scriu… Aveți obligația să scrieți mențiunile dvs. cu privire la procesul verbal. Eu nu sunt obligată să vă ascult avocatul. (N.r.: Dar mă ascultați pe mine!) Nu sunt obligată să vă ascult ce spuneți dvs.! Sunt obligată pur și simplu să vă trec mențiunile cu privire la procesul verbal.”

Ulterior, pe înregistrare se poate observa cum agenta Lungu Dara îl înjură pe șofer: ,,Futu-ți morții mă-tii! Are probleme foarte mari la cap.”

Șefii Brigăzii Rutiere „au ținut mâinile la urechi și au închis ochii”

Inițial, agenta care înjură ca la ușa cortului a fost protejată de subalternii săi, dat fiind că persoane lezată nu avea nicio dovadă. Sub semnătura șefei de la Brigada Rutieră – Moșoiu Mădălina și a șefei de la Control Intern – Crișu Iris Ileana, instituția a comunicat că „în urma verificărilor efectuate nu au rezultat date și sau indicii de natură să atragă răspunderea disciplinară a polițistului reclamat.

Când imaginile au intrat în posesia șoferului, Brigada Rutieră a demarat o anchetă internă

Ulterior, după luni bune petrecute prin sălile de judecată, șoferul în cauză a obținut înregistrarea video și audio în instanță, drept pentru care a revenit cu o altă petiție, la care a adăugat și imaginile video pe care șefii de la Brigada Rutieră le analizaseră deja.

Șeful Brigăzii Rutiere, Mușoiu Mădălina

Brigada Rutieră a oferit un răspuns, iar documentul poartă semnătura aceleași șefe de la Brigada Rutieră, Moșoiu Mădălina, care precizează că „nu au rezultat date și/sau indici care să atragă răspunderea subunității, însă s-au dispus măsuri cu caracter intern cu privire la comportamentul acestuia. (…) Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 1 București a înregistrat dosarul penal nr.10373/P/2022 în care se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de purtare abuzivă.”

Ajunsă la București, polițista și-a făcut și o schimbare de look

Odată plecată de la Suceava, blonda de la Brigada Rutieră și-a făcut și o schimbare de look, care poate atrage privirile tuturor șoferilor din București. Conform unor surse din cadrul DGPMB, la momentul comiterii faptei, tânăra polițistă era proaspăt încadrată la Brigada Rutieră.

Șofer: Un șef grizonat probabil nu va lăsa așa floare rară în calea pneurilor!

Printre altele, persoana vătămată este și scriitor, însă nu a vrut să-și decline identitatea din motive personale, dar ne-a transmis câteva rânduri despre acest incidentul din Piața Victoriei.

,,Cu un scris de muscă alungată din cerneală pe o foaie de hârtie și o cunoaștere precară a celor câteva articole pe care le vântură zilnic, Daruța este esența a ceea ce poate fi mai de proastă calitate dintre absolvenții unei școli de poliție. Proaspăt absolventă, e în stare să încalce în picioare orice drept al cetățeanului român, doar pentru că se simte frumoasă și mândră că are chipiu și că a devenit lumina părinților după ce a prins așa minunată poziție.

Probabil, după acest stagiu, o vor plasa pe la birou pe undeva, pentru… merite. Un șef grizonat probabil nu va lăsa așa floare rară în calea pneurilor, îmi spunea careva de pe acolo, amuzat la auzul poveștii.

Ei bine, asemenea catastrofe umane, incapabile să înțeleagă noțiuni minore de fondul legislației, sunt dovada că, întra-adevăr, România nu s-a schimbat. 10-15 ani până se va pensiona Dăruța, obosită de atâta muncă de gândire, sunt ani pierduți pentru o țară care se zbate să scape de sub mizeria abuzurilor administrative și politice de tot felul. Dara arată clar: în școala de poliție totul contează mai puțin respectul față de cetățean, de cetățeanul care plătește. Sigur, este vorba de o educație prost croită și de acasă, însă este inadmisibil ca o școală să scoată așa ceva pe piață, iar contribuabilul să fie nevoit să plătească. E adevărat ultragiu la buzunarul public!”, ne-a transmis șoferul tras pe dreapta de agenta Lungu Dara.

Rămâne de văzut care va fi finalitatea anchetei și ce măsuri se vor dispune.

7 COMENTARII

 1. Ați scos din context vorbele polițistei, Ați montat filmulețul în mod manipulator ca sa induceți opinia publică in eroare…sa va fie rușine, asta nu e jurnalism asta deja este înșelăciune…e clar ca polițista a spus acele vorbe, dar nu i le-a spus conducătorului auto în fața, vorbele au fost spuse intr-o discuție privată cu colegul, înainte de a avea dialogul cu șoferul, când acesta nu era prezent, așa ca nu au nicio relevanță…dacă ar avea înseamnă ca toți trebuie sa fim condamnați pentru gândurile noastre…iar domnul scriitor, care are un dar minunat în a jigni cu vorbe frumoase nu are dreptate…în procesul verbal DOAR polițistul scrie mențiunile și obiecțiunile (vezi O.G. 2/2001) și doar cu privire la faptă, nu altceva.
  domnilor jurnaliști de ce aplicați dublu standard? Protecția datelor cu caracter personal o aplicați doar pentru conducătorul auto (îi schimbați vocea să il protejați) dar pe a polițistei de ce nu? Ea nu beneficiază de aceeași lege? De prezumția de nevinovație nu ați auzit? Cumva a fost găsită vinovată de vreo instanța…cine va credeți? Sunteți mai presus de lege, aplicați dublu standard…sa va fie rușine

  • Marlani ca mimoza asta e plină curtea poliției. Comisari de poliție ce vroiau un scaun de șef au luat 4 sau 5 la examen cu tot cu 1 din oficiu,și cu Bode plagiator ce să meargă în poliția asta de carton?!. Înainte milițianul impunea respect dar și frică în rândul borfașilor. Acuma poliția mănâncă și bea la masă cu scursurile societății. Respectați cetățeanul cinstit și onest dacă vreți respect din partea lor.

  • Draga, EMI! In procesul verbal, la mentiuni, contravenientul are dreptul de a preciza daca isi recunoaste sau nu vinovatia, daca considera ca agentul constatator a respectat sau nu legislatia, daca agentul constatator s-a comportat legal sau abuziv, daca limbajul agentului constatator a fost sau nu colocvial… etc. Domnisoara politist nu are nicio scuza pentru ca si-a permis sa injure un participant la trafic pe care dansa considera ca l-a prins cu mata in sac.
   Conform art. 7 (Exercitarea atribuţiilor ) din Codul de etică şi deontologie al poliţistului (document aprobat prin HG 991 din 25/08/2005, publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 813 din 07/09/2005), rezulta urmatoarele:
   „- alin (1) : Acţiunile poliţiştilor trebuie să fie conforme cu dreptul intern, convenţiile şi acordurile internaţionale la care România este parte.
   – alin (2): În activitatea de aplicare a legii, poliţistul trebuie să respecte principiul prezumţiei de nevinovăţie, asigurând fiecărei persoane care face obiectul cercetării exercitarea deplină şi efectivă a drepturilor sale, în condiţiile prevăzute de lege.
   – alin (3): Poliţistul trebuie să îndeplinească atribuţiile şi misiunile ce îi revin într-o manieră echitabilă şi obiectivă, cu respectarea şi protejarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale persoanei consacrate prin Constituţie şi prin alte legi, în conformitate cu Declaraţia Universală a Drepturilor Omului, Convenţia europeană a drepturilor omului, Codul european de etică al poliţiei şi cu dispoziţiile tratatelor la care România este parte.
   – alin (4): Pe timpul îndeplinirii atribuţiilor profesionale poliţistul acţionează în parteneriat cu populaţia şi trebuie să acorde persoanelor protecţie, asistenţa de specialitate pe care aceştia sunt îndreptăţiţi să o primească şi servicii, conform misiunilor şi atribuţiilor poliţiei”.

   Ba chiar, despre ce cum sa actioneze un politist aflat in misiune se vorbeste la art. 12 ( Conduita generală ): „Poliţistul răspunde la orice solicitare privind exercitarea profesiei, evită comportamentul care ar putea afecta încrederea populaţiei, este disciplinat şi apără prestigiul instituţiei şi profesiei, exercitând toate prerogativele şi îndatoririle specifice funcţiei publice pe care o deţine”.

   Mai mult, din art. 13 aflam care trebuie sa fie comportamentul poliţistului :
   „- alin (1): Poliţistul trebuie să se comporte civilizat şi să dea dovadă de amabilitate şi solicitudine, adoptând o atitudine politicoasă şi fermă.
   – alin (2): Poliţistul trebuie să dovedească stăpânire de sine, capacitate de comunicare, abilităţi de gestionare a situaţiilor conflictuale, dezvoltându-şi prin sistemul de formare continuă puterea de înţelegere a problemelor sociale, culturale şi educaţionale specifice colectivităţii în care îşi exercită profesia, precum şi, după caz, capacităţile manageriale”.

   In ceea ce priveste supararea ta, EMI, ca s-a facut public numele politistei, iata ce spune tot Codul de etică şi deontologie al poliţistului la art. 14 (Declinarea calităţii):
   „- alin (1): Poliţistul în uniformă trebuie să poarte însemnele distinctive şi echipamentul prevăzute de lege, pentru a fi protejat şi recunoscut cu uşurinţă pe timpul misiunilor.
   – alin (2): Poliţistul are obligaţia de a-şi face cunoscută identitatea în legătură cu îndatoririle profesionale ce îi revin, contribuind astfel la realizarea interesului public, asigurarea protecţiei proprii şi crearea premiselor necesare angajării răspunderii personale pentru acţiunile sau inacţiunile sale”.

   Sper ca acum ai inteles pe deplin cum trebuie sa se comporte un politist in societate chiar si cu contravenientii, chiar si cu infractorii, dar mai ales cu oamenii care se bucura de prezumptia de nevinovatie.
   Daca nu vei intelege ca acest comportament al domnisoarei politist a fost unul in afara legii, si ca atare trebuie pedepsit, mai devreme sau mai tarziu te vei trezi si tu in situatia domnului pe are il blamezi.
   Cat despre jurnalisti, ti-as recomanda sa nu le judeci prestatia. Presa are misiunea de a fi cainele de paza al societatii, chiar daca asta nu convine multor persoane. Adevarul deranjeaza, nu?
   Sa auzim de bine, EMI!
   P.S. – Impresia mea (sper sa ma insel) este ca esti un fan al domnisoarei politist, daca nu cumva un apropiat. Chestia se poate verifica foarte usor! Dupa IP-ul de pe care ai postat mesajul!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Codrin Stefănescu, bolnav grav, se retrage din politică. De ce boală...

Preşedintele partidului Alianța Pentru Patrie (APP) Codrin Ștefănescu a anunțat, vineri, că se retrage „pentru o perioadă” din politică din motive personale și de sănătate....
Eugen Teodorovici (INQUAM Photos Octav Ganea)

ITI Delta Dunării – cea mai mare deturnare de fonduri europene....

Subiectul “ITI Delta Dunării” (investiții teritoriale integrate) este un subiect ce va stârni și mai mult interesul public, pe măsura ce ne apropiem de...