Anchetă la Botoșani în cazul unei profesoare care ar fi lovit mai mulţi elevi într-o excursie

Poliţia din Botoşani a demarat o anchetă în cazul unui cadru didactic de la un colegiu din municipiul Botoşani. Profesoara este acuzată că ar fi agresat mai mulţi elevi aflaţi într-o excursie în judeţul Braşov, a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al IPJ, Delia Nenişcu.

Din sursele presei locale, este vorba de o excursie organizată cu elevi de clasa a opta după examenul de evaluare națională, care ar fi trebuit să dureze trei zile, unde doar diriginta acuzată de lovire i-a însoțit pe copii, fără niciun alt părinte.

După incidentul din hotel, profesoara i-a trimis acasă pe elevi, iar aceasta a rămas în Brașov.

Potrivit sursei citate, poliţiştii s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violenţe.

În urma informaţiilor apărute în spaţiul public conform cărora mai mulţi minori din judeţul Botoşani ar fi fost loviţi de către fosta lor profesoară, de la unitatea de învăţământ pe care aceştia au frecventat-o în anul şcolar 2020 – 2021, din municipiul Botoşani, în timp ce se aflau împreună, într-o excursie în judeţul Braşov, ne-am sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violenţe”, a afirmat Nenişcu, citat de Agerpres.

La rândul său, Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) a solicitat conducerii Colegiului Naţional „Mihai Eminescu” să demareze o anchetă administrativă în acest caz. Inspectorul general al IŞJ, Daniel Botezatu, a declarat, pentru Agerpres că la nivelul instituţiei au fost înregistrate trei sesizări din partea părinţilor cu privire la fapta cadrului didactic. De asemenea, el susţine că Inspectoratul nu a fost informat cu privire organizarea excursiei la finalul anului şcolar.

Voi trimite cele trei sesizări unităţii de învăţământ şi voi solicita să facă o cercetare, să ne spună, spre exemplu, dacă s-a ştiut sau nu de această excursie. Dacă se va stabili că există adevăr în cele reclamate, este foarte clar că faptele sunt destul de grave”, a precizat Botezatu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Viață de nabab. 9.200 de euro, remunerația lunară a sindicalistului Anton...

Unul dintre cei mai vocali lideri de sindicat din învățământ, Anton Hadăr, abonat la emisiunile TV unde își dă cu părerea despre totul și...
Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...