O româncă a câștigat campionatul mondial de cuscus!

România a triumfat, cu bucătarul şef Claudia Maria Catana, la campionatul mondial Bia cous-cous care s-a desfăşurat în localitatea San Vito Lo Capo (Trapani).

La acest campionat, cu ocazia celei de-a 24-a ediții a Cous Cous Fest, au participat bucătari din opt țări: Afganistan, Argentina, Italia, Maroc, Mauritius, România, Senegal și Spania. Propunerea câștigătoare a României, care a participat pentru prima dată la festival, a fost rețeta intitulată „Transilvania întâlnește cuscus-ul”, pe bază de raft de miel, rubarbă, boabe de cătină, ceapă albă, gălbenușuri de ou, smântână și frunze de dafin.

A avut experiențe culinare și în capitală

Claudia Maria Catana, originară din Sibiu, este chef și patron al restaurantului Cucina ai monti din Bracciano (Roma), însă a avut experiențe şi în capitală, la restaurantul Enoteca la Torre, unde a lucrat împreună cu pluripremiatul chef Danilo Ciavattini şi, de asemenea, a colaborat cu restaurantul Mirabelle, o stea Michelin.
Italia, reprezentată de bucătarul din Palermo, Santo Petrocciani, câștigător al Campionatului Italian, a primit premiul special pentru cea mai bună prezentare a preparatului.
Spania, pentru care a concurat Juan Carlos Peña Pérez, a câștigat premiul pentru cea mai durabilă rețetă, în timp ce preparatul pregătit de bucătarul argentinian Lola Macaroff, a fost decretat ca fiind cel cea mai originală. Senegalul, reprezentat de bucătarul-șef Bamba Barry, a câştigat premiul „sănătate și integrare” acordat de proiectul european I-Care, potrivit La Repubblica Palermo.

Cuscusul (sau cous-cous) reprezintă un fel de mâncare tradițională, din griș obtinut din făină de grâu dur, ce se prepară la abur. Acesta este servit în mod tradițional alături de o tocană din carne sau legume. Este un aliment de bază al bucătăriilor nord-africane din Tunisia, Algeria.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...