O șansă pentru tinerii americani nu mai există. Președintele SUA renunță la reforma importantă

Preşedintele SUA, Joe Biden, a renunţat la unul dintre proiectele sale de reformă cele mai semnificative, acela de a le oferi tinerilor americani posibilitatea de a urma gratuit timp de doi ani cursurile unei universităţi publice, a anunţat soţia sa Jill Biden, ea însăşi profesoară universitară, relatează AFP.

Universitatea publică gratuită nu mai face parte din programul” de reforme pe care preşedintele încerca să-l treacă prin Congresul american, a declarat Jill Biden, susţinătoare ferventă a acestei reforme, în cadrul unui discurs susţinut la Washington. Joe Biden, care a promis să consacre aproape 1.800 de miliarde de dolari unor cheltuieli sociale şi de mediu, a inclus în acest program de o amploare fără precedent doi ani gratuiţi de „community college”, o reformă foarte semnificativă într-o ţară unde studiile pot fi foarte scumpe.

Însă preşedintele democrat nu a reuşit să obţină adoptarea întregului program de către Senat, în special din cauza reticenţelor unui ales democrat. Joe Biden a promis să salveze câteva elemente din programul său, dar a trebuit să sacrifice altele. Aşa-numitele „community college” sunt instituţii publice care propun cicluri scurte de învăţământ superior, cel mai adesea de doi ani.

O creştere tot mai mare a datoriei studenţilor

Acest tip de învăţământ este cu plată. Potrivit societăţii de cercetare specializată „Education Data Initiative„, în 2021 costul mediu în SUA al studiilor într-un „community college” era de aproape 7.500 de dolari pentru doi ani. Facturile celor mai prestigioase universităţi americane sunt mult mai ridicate, ceea ce are drept rezultat o creştere tot mai mare a datoriei studenţilor în SUA.

Potrivit Education Data Initiative, datoria studenţilor atinge în prezent 1.750 de miliarde de dolari şi peste 43 de milioane de americani sunt îndatoraţi. Suma a crescut accentuat, întrucât în 2010 era de 760 de miliarde de dolari.

Joe Biden a instituit la sosirea la Casa Albă un moratoriu asupra datoriilor studenţilor, care a fost de mai multe ori prelungit şi care urmează să expire la 1 mai. 

Mai multe articole...

  1. Acest zombie-papitzoi teleghidat biden nu are niciun fel de putere reala,este marioneta bancherilor Soros-Wallenberg .Tot ce vi se spune ca „a facut biden” este de fapt comanda data de la Grupul Davos .USA este in faliment indus de Rockefeller impreuna cu complicii lui din Bilderberg,si este condusa ca o colonie.Dar mult nu mai dureaza si toti tradatorii astia vor fi executati de tribunale militare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole