O tânără cu două facultăți și două masterate a devenit șoferiță de TIR: Am găsit adevărata pasiune în șoferie

Publicat: 24 iun. 2024, 06:16, de Vlad Stefan Orjan, în ACTUALITATE , ? cititori
O tânără cu două facultăți și două masterate a devenit șoferiță de TIR: Am găsit adevărata pasiune în șoferie

Într-o țară unde oportunitățile de dezvoltare profesională sunt limitate, Cătălina Vlaşin a demonstrat că adevărata satisfacție nu vine neapărat din diplome, ci din pasiune și dedicare. Tânăra cu două facultăți și două masterate a ales un drum neconvențional, devenind șoferiță de TIR. Povestea ei a devenit virală pe rețelele sociale, strângând peste 24.000 de aprecieri pe Facebook.

„Am absolvit două facultăţi şi două mastere (Inginerie Alimentară şi Psihologie). Am lucrat aproape un an în topografie şi doi ani ca inginer tehnolog. Azi, sunt șofer de TIR. Mă bucur de fiecare kilometru parcurs, de fiecare om care apreciază că o fată de 1,60 metri şi 55 kilograme poate să stăpânească un mastodont de 40 de tone, de fiecare cursă finalizată cu succes”, a scris Cătălina în postarea care a atras atenția a mii de oameni.

Deși a învățat nopți și zile pentru a-și finaliza studiile, Cătălina nu a găsit satisfacția profesională pe care o căuta în domeniile pentru care se pregătise. Împreună cu soțul ei, a descoperit însă o nouă pasiune: șoferia. În ciuda criticilor și a prejudecăților, Cătălina se bucură de fiecare moment petrecut la volan și de aprecierea celor care îi înțeleg parcursul.

„Am absolvit două facultăţi într-o ţară care nu mi-a oferit şansa să mă dezvolt în domeniile pentru care am învăţat zile şi nopţi întregi. Până la urmă, viaţa nu e despre diplome. E despre lucrurile pe care le faci şi îţi oferă satisfacţie. Indiferent ce faci, fă-o din tot sufletul. De la inginer la șofer de TIR e cale lungă”, a adăugat Cătălina.

Postarea ei a stârnit reacții diverse, de la critici până la admirație și respect. „Unii mă critică, alţii îmi apreciază curajul şi foarte puţini mă iau drept exemplu. Mulţumesc tuturor care m-aţi urmărit de-a lungul vremii. Pentru unii sunt motiv de bârfă, pentru alţii sunt tipa aia cool. Ei bine, eu pentru cei din urmă încă mai postez aici uneori”, a încheiat Cătălina.

Povestea Cătălinei Vlaşin este un exemplu de determinare și curaj, demonstrând că adevărata împlinire nu vine neapărat din conformarea la așteptările sociale, ci din urmarea pasiunilor proprii și din bucuria de a trăi autentic.