O tânără din Iași a înghițit 60 de pastile de Paracetamol din cauză că suferea din dragoste: A ajuns la Urgență în comă

Publicat: 29 sept. 2021, 13:29, de Mădălina Bălăceanu, în Sănătate , ? cititori
O tânără din Iași a înghițit 60 de pastile de Paracetamol din cauză că suferea din dragoste: A ajuns la Urgență în comă
farmacie pastile medicament

O tânără de 24 de ani a încercat să se sinucidă înghițind 60 comprimate de Paracetamol fiindcă suferea din dragostea. Medicii de la Spitalul Clinic „Dr. C. I. Parhon” din Iași au reușit să îi salveze viața fetei.

Tânăra de 24 de ani a ajuns prima dată în Unitatea de Primire a Urgențelor de la Spitalul „Sf. Spiridon” în stare foarte gravă, în comă. A fost transferată la Spitalul „Parhon” pentru inițierea ședințelor de dializă hepatică, cu scopul de a elimina substanțele toxice din organism, având în vedere că Paracetamolul determină insuficiență hepatică atunci când este administrat în cantități foarte mari.

„A fost internată în stare gravă, cu un bilanț profund alterat și cu afectare hepatică importantă. Din fericire, pacienta și-a revenit aproape complet după două ședințe de dializă hepatică, în momentul de față este conștientă, cooperantă și internată pe Secția de Nefrologie”, a declarat conf. univ. dr. Ionuț Nistor, medic primar nefrolog și purtător de cuvânt al Spitalului Clinic „Dr. C. I. Parhon” din Iași.

Specialiștii spun că după aceste două ședințe, analizele și funcția hepatică s-au îmbunătățit semnificativ. De asemenea, atrag atenția asupra faptului că în lipsa dializei hepatice nu ar fi supraviețuit.

„Am vorbit astăzi cu ea și își dorește să nu mai treacă nimeni printr-o asemenea experiență și îi pare rău pentru ce a făcut. În același timp, se bucură că a trecut peste această încercare, iar echipa medicală are această satisfacție: văd că un tânăr care a venit în comă și cu o speranță foarte mică de viață poate să plece fără sechele la domiciliu”, a mai declarat conf. univ. dr. Ionuț Nistor. În perioada următoare pacienta va avea nevoie și de consiliere psihologică, conform Antena3.