O tânără din Iași a născut un bebeluș de 690 de grame

Publicat: 28 mart. 2023, 13:00, de Magda Marincovici, în SOCIAL , ? cititori
O tânără din Iași a născut un bebeluș de 690 de grame
Sursa foto: Pixabay.com

La Maternitatea din Botoșani, o ieșeancă, în vârstă de 19 ani, a adus pe lume un prunc de numai 690 de grame și medicii fac totul pentru supraviețuirea acestuia.  

Tânăra mama, cu sarcina în 28 de săptămâni, a fost transportată de urgență la spital și a necesitat operație cezariană, din cauza unei complicații. Bebelușul a fost intubat și ventilat imediat după venirea pe lume și transportat la Maternitatea din Suceava.  

Medicul primar neonatolog Carmen Zaboloteanu, șefa secției Neonatologie, citată de Ziarul de Iași, a declarat:

”Bebelușul a avut scor Apgar doi la un minut și patru la cinci minute. Era instabil pe aparatul de ventilație, necesitând ventilare cu presiune pozitivă cu mască și balon. A fost direcționat cu o ambulanță cu medic la Maternitatea Suceava”.

La Maternitatea Spitalului Județean de Urgență Mavromati din Botoșani, anual, sunt înregistrate între 2.600 și 2.800 de nașteri, dintre care, potrivit informațiilor furnizate de Ziarul de Iași, aproximativ 10-15%  sunt nou-născuți care au nevoie de îngrijiri speciale în terapie intensivă.

Potrivit medicilor specialişti, în primele două luni ale acestui an, a crescut  numărul nou-născuților prematuri. Au fost chiar şi cazuri extreme, cu bebeluși de 390 grame, 500 grame, 680 grame…