O țară din Europa a închis peste 80 de școli după ce au fost depistate zeci de cazuri de Covid-19 în rândul elevilor

Peste 80 de școli din Franța au fost închise iar aproximativ zece universități din această țară, inclusiv facultăți de medicină, după ce au apărut cazuri de coronavirus, potrivit oficialilor francezi.

Ministrul Educației, Jean-Michel Blanquer, susține că puțin peste 2.100 de clase au fost închise, adică în jur de 0,13% din cele 60.000 de școli din țară.

„Aceste cifre sunt încă foarte mici. Este un început bun de an şcolar (…), cel mai bun posibil având în vedere criza sanitară”, a declarat oficialul la televiziunea LCI.

Oficialul a mai spus că „avem aproximativ 1.200 de noi cazuri de elevi cu COVID comparativ cu săptămâna trecută”, precizând că, de regulă, „închidem o clasă în cazul în care există trei cazuri” de infectare.

Ministrul Învăţământului Superior, Cercetării şi Inovaţiei, Frederique Vidal, a anunţat la rândul său cazuri de COVID-19, „majoritatea asociate unor adunări private (petreceri studenţeşti) în circa zece unităţi universitare”.

O parte din cursurile Facultății de Medicină din Montpellier au fost suspendate marți pentru două săptămâni după ce aproximativ 60 de studenți au fost testați pozitiv pentru coronavirus, după o petrecere.

La Universitatea din Rennes 1 (vest) au fost confirmate 43 de cazuri de COVID-19 în rândul studenţilor la medicină, farmacie şi stomatologie şi s-a decis testarea altor cinci sute de studenţi în această săptămână.

De asemenea, universitatea a suspendat cursurile cu prezenţă fizică timp de şapte zile pentru studenţii din „al doilea şi al treilea an”, care sunt „cel mai afectate”.

Frederique Fidal a declarat că este conștient de „contextul dificil” pentru toți ai cești tineri „care au fost privați de interacțiuni sociale” și a făcut apel la „angajamentul colectiv și responsabilitatea individuală”.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Corupție și afaceri de tip cartel la ANSVSA. Păle ar fi...

Ies la iveală cazuri grave de corupție din rândurile doctorilor veterinari. Dănuț Păle, Subsecretarul de Stat din ANSVSA, ar fi cerut scoaterea de pe...

Tânăr de 33 de ani, dispărut subit de patru zile din...

Familia tânărului a apelat la Poliție, dar până acum pe site-ul IGPR numele acestuia nu figurează la persoane dispărute. Cotidianul Puterea a fost contactat astãzi...