„Oameni juliți se târau pe hol, alții săreau pe geam”. Cu ce traume au rămas supraviețuitorii de la Constanța

Pacienții externați din Spitalul De Boli Infecțioase Constanța își amintesc momentele trăite vineri, 1 octombrie, în incendiu. Ei au venit să-și recupereze lucrurile lăsate în saloane. Oamenii spun că au trecut printr-o experiență traumatizantă, dar au apreciat eforturile personalului medical.

„Asistenta a venit în cameră și a zis că miroase a încins. 2 minute au trecut până a intrat fumul în cameră. Și la geam dintr-o dată se făcea umbră. Cred că fumul, s-a ridicat fumul, se ridică, se ridică și dintr-odată a venit fumul ăsta.

Eu n-am așteptat să zică ”plecați”, căci am fost sigură că a luat foc ceva. Am luat băiatul, am alergat pe scări, am coborât și când am venit, au început asistentele să îi scoată pe… Erau câțiva care puteau să meargă pe picioare, restul erau ajutați, erau cu pampers, dezbrăcați. Unii săreau de sus, de la etaj.

Eu o să rămân șocată toată viața de fumul ăla și toată agitația, și asistentele cum țipau, oameni juliți în genunchi, cred că se târau pe hol, pe-acolo, nu știu… dar n-o să uit, n-o să uit niciodată!”, retrăiește momentele Violeta Drezaliu. Declarația a fost făcută la Digi24, de femeia care era pacientă în spital la acel moment.

Sadâc Zafer: două anchete sunt în desfășurare

Două anchete au fost deschise după incendiul de vineri. Autoritățile încearcă să afle cauza incendiului și cine se face vinovat de tragedie.

Sadâc Zafer, procuror de caz: „Avem mai multe ipoteze, încă se fac cercetări la fața locului, este foarte mult de verificat în câmpul infracțional. Pot spune că am făcut deocamdată o investigare la fața locului de cel mult 30%.”

În Spitalul de Boli Infecțioase nu mai este niciun pacient internat, toți au fost redirecționați către alte unități medicale din județ.

Personalul medical a fost relocat. Rând pe rând, medicii sunt audiați de procurori. Între timp, specialiștii INSEMEX Petroșani au fost chemați pentru a-i ajuta pe procurori să înțeleagă de la ce a pornit incendiul.  

Șapte morți în incendiul de la Constanța

Șapte pacienți au murit în incendiul de la secția ATI din Spitalul de Boli Infecțioase Constanța. Oamenii spun că, în toată situația, apreciază mult efortul cadrelor medicale care au i-au ajutat să iasă din spital.

Incendiul a curprins toate cele 7 saloane ale secției ATI, unde erau internați 10 pacienți. Trei bărbați au reușit să se salveze.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole