Oamenii au cea mai mare încredere în doctori și cea mai mică încredere în politicieni

Ipsos, o companie multinațională de cercetare de piață pe bază de chestionare online, a realizat recent un sondaj referitor la cele mai încrezătoare și cele mai puțin încrezătoare profesii din lume.

Doctorilor, oamenilor de știință și profesorilor le este acordată cea mai mare încredere, în timp ce reprezentanții guvernamentali și politicienii sunt persoanele în care cetățenii au cea mai puțină încredere, notează platforma de cercetare Statista.

Potrivit datelor sondajului, profesioniștii din domeniul medical se bucură de un nivel de încredere de 64%. Acest prag de încredere a fost accentuat de pandemia de COVID-19, cota de încredere în cadrele medicale crescând treptat în ultimii trei ani. Medicii din Marea Britanie, Olanda, Canada, Argentina și Turcia se bucură de cea mai mare încredere în rândul populației.

Oamenii de știință se bucură de un nivel de încredere de 51%, în timp ce pe locul trei se clasează profesorii, care au un nivel de încredere de 43%. Pe locurile patru și cinci în topul încrederii se află oamenii obișnuiți și forțele armate, cu un nivel de încredere 27% și respectiv 22%.

La celălalt capăt încrederii, politicienii sunt cel mai lipsit de încredere grup profesional din lume, bucurându-se de un nivel de încredere de doar 10%. În coada acestui clasament se mai regăsesc categorii profesionale precum bancherii, jurnaliștii, funcționarii publici ori directorii de publicitate.

Sondajul a fost realizat în 28 de țări din întreaga lume (Argentina, Australia, Belgia, Brazilia, Canada, Chile, China, Columbia, Franța, Germania, Marea Britanie, Ungaria, India, Italia, Japonia, Malaezia, Mexic, Olanda, Peru, Polonia, Rusia, Arabia Saudită, Africa de Sud, Coreea de Sud, Spania, Suedia, Turcia și Statele Unite), iar rezultatele sunt compuse dintr-un eșantion internațional de 19.570 de adulți cu vârste cuprinse între 16 și 74 de ani în majoritatea țărilor și cu vârste cuprinse între 18 și 74 de ani în țări precum Canada, Malaezia, Africa de Sud, Turcia și SUA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole