”Oamenii nu sunt piese pe tabla de șah”. Mesaje importante de la Bruxelles

„Otrăvirea lui Alexei Navalnîi cu un agent chimic nu este unică, am mai văzut așa ceva”, a afirmat Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în contextul discursului despre starea Uniunii Europene.

Ursula von der Leyen, a susținut miercuri primul său discurs despre starea Uniunii Europene, în fața eurodeputaților reuniți în sesiune plenară la Bruxelles. Von der Leyen și-a început prezentarea aducând un omagiu pentru doctori și personalul medical implicat în lupta cu pandemia, potrivit AFP.

Principalele declarații ale Ursulei von der Leyen:

În aceste ultime șase luni am demonstrat cât de puternic este spiritul european.

Este momentul ca UE să arate calea, să iasă din această fragilitate și să caute o nouă vitalitate.

Am împărțit cu toții o parte din suveranitatea noastră pentru binele comun.

Este o oportunitate să facem lucrurile să se schimbe prin planificare și nu prin dezastru sau dictare din partea altora.

Pandemia și incertitudinea pe care o aduce nu s-au terminat iar redresarea abia a început.

Când statele membre au închis granițele, noi am creat coridoare verzi.

Când unele țări au introdus blocaje la export pentru unele echipamente medicale critice, noi am oprit acest lucru. Prin aceste mecanisme, doctori din România au tratat pacienți în Italia, Letonia a trimis echipamente în alte țări.

Trebuie să reducem birocrația și să dărâmăm barierile din piața unică. Vom propune o nouă strategie pentru viitorul spațiului Schengen.

Europa a pus la dispoziție mii de tone de echipamente peste tot în lume; toată lumea trebuie să aibă acces la tratamente sigure și la vaccinuri.

Oamenii nu sunt piese pe tabla de șah a nimănui. Celor care susțin legături mai strânse cu Rusia le spun: otrăvirea lui Aleksei Navalnîi nu e unică, am mai văzut așa ceva și tiparul acesta nu e pe cale să se schimbe și nicio conductă (n.r.- proiectul Nord Stream 2) nu o va face.

Avem nevoie de noi începuturi cu vechi prieteni, de ambele părți ale Atlanticului și ale Canalului Mânecii.

Nu vom da înapoi de la acordul cu Marea Britanie. Nu poate fi schimbat în mod unilateral. Ar fi rău pentru orice viitor tratat pentru comerț.

În curând, vom lansa un pachet de redresare economică pentru Balcanii de Vest și vom fi alături și de statele estice.

Săptămâna viitoare Comisia va prezenta noul pact pentru migrație.

Statul de drept – înainte de sfârșitul lunii, CE va adopta primul raport anual despre situația statului de drept în toate statele membre. Vreau ca acesta să fie punctul de plecare, ca să ne asigurăm că nu mai există alunecări. Vrem să ne să asigurm că fondurile din bugetul nostru sunt protejate în fața corupției. Este un țel nenegociabil.

Vreau să fie clar: zone libere de LGBT sunt zone libere de umanitate și nu au ce căuta în UE.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole