Oana Sivache, după scandalul de corupție care vizează ASSMB: „Nu mai putem ignora, din tăcere se nasc tragedii”

Șefa Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB), Oana Gabriela Sivache, a luat poziție fermă în urma scandalului de corupție care a zguduit instituția după dezvăluirile legate de directorul adjunct Cristian Plută. În cadrul unei conferințe de presă, Sivache a subliniat importanța combaterii corupției în sistemul medical și necesitatea aplicării unor măsuri ferme împotriva celor găsiți vinovați.

„Nu mai putem ignora, din tăcere se nasc tragedii. Nu e suficient să aplici reguli, trebuie să ne asigurăm că ele se respectă și că există consecințe severe pentru cei găsiți vinovați”, a declarat Oana Gabriela Sivache. Ea a subliniat că nu a preluat conducerea ASSMB pentru a tolera corupția și pentru a asista la sustragerea de la gura pacientului.

În contextul anchetei care îl vizează pe directorul adjunct Cristian Plută, acuzat de luare de șpagă în procesul de angajare a directorului Spitalului Colentina, Sivache a afirmat că „liderii din sănătate trebuie să fie modele de integritate, să pună pacientul în centrul deciziilor, să se asigure nu doar că sistemul medical funcționează, dar și că funcționează corect în fiecare zi.”

De asemenea, șefa ASSMB a dat asigurări că vor fi luate toate măsurile necesare pentru a clarifica situația și pentru a asigura transparența și corectitudinea proceselor de angajare din sistemul medical din București.

„Nu vom tolera sub nicio formă actele de corupție”, a concluzionat Oana Gabriela Sivache, subliniind hotărârea administrației de a face tot posibilul pentru a restaura încrederea publică în sistemul de sănătate.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Arafat şi şefii IGSU, cercetaţi penal de procurorii militari pentru vătămare...

Exploziile de la staţia GPL din Crevedia au scos în evidenţă modul defectuos de intervenţie al departamentului condus de Raed Arafat. Evenimentul de la...