Obezitatea la copii, consecință ignorată a pandemiei de Covid-19

Specialiștii francezi semnalează explozia cazurilor de obezitate pediatrică, fenomen pe care aceștia îl pun pe seama pandemiei de Covid-19.

Un studiu realizat la Val-de-Marne arată că izolările succesive din perioada pandemiei au avut consecințe asupra greutății corporale a copiilor.

Dacă în 2019 această boală afecta 4% din copiii din Franța, procentul copiilor supraponderali a ajuns la 20%. Medicii spun că după o stabilizarea a cifrelor, în perioada pandemiei, acestea s-au modificat alarmant. În cadrul studiului au fost analizate datele a 48.119 copii cu vârsta de patru ani. Constatarea a fost categorică: numărul copiilor obezi s-a dublat, comparativ cu anul școlar 2018-2019.

Studiul a evidențiat factorii care au contribuit la creșterea alarmantă în greutate a unor copii: izolarea succesivă, imposibilitatea de a face sport împreună cu ceilalți copii, modificarea regimului alimentar.

Totuși, medicii sunt optimiști. Ei spun că revenirea la un stil de viață echilibrat este cea mai bună soluție, mai ales în cazul copiilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Austria este una dintre țările care se opune ca România să adere la spațiul Schngen SURSA FOTO: https://www.schengenvisainfo.com/

Ce a cerut Austria ca România să intre în Spațiul Schengen

Refuzul categoric al Austriei de a intra România în Spațiul Schengen ascunde o mulțime de interese economice și financiare uriașe. Potrivit informațiilor noastre provenite din...