Octavian Berceanu, comisarul general al Gărzii Naționale de Mediu impus de USR, acuzat de sclavagism

Actualul comisar general al Gărzii Naționale de Mediu impus de USR, Alexandru Octavian Berceanu, este acuzat de mai mulți comisari din subordine că se comportă ca un vătaf, încălcând flagrant prevederile Codului Muncii.

Într-o sesizarea scrisă din data 4 iunie 2021 (vezi documentul în facsmil), nouă comisari de la Comisariatul Județean Dolj îi solicită comisarului general Octavian Berceanu să respecte prevederile legale în vigoare privind efectuarea de ore suplimentare și să nu mai abuzeze de „forța majoră” și să fie chemați la muncă peste orele de program.

Comisarii doljeni îl avertizează pe Berceanu că orele suplimentare „nu sunt plătite conform prevederilor legislației muncii”, iar „serviciul de permanență nu este stipulat ca sarcină de serviciu”.

Mai mult, aceștia susțin că „prin instituirea acestui serviciu de permanență sunt încălcate prevederile Codului Muncii privind perioada de repaus ca și durata maximă legală a timpului de muncă de 48 ore/săptămână”.

Ca atare, cei nouă comisari de la CJ Dolj îi solicită lui Octavian Berceanu „intrarea în legalitate a modului de lucru și recompensarea salarială pentru serviciul de permanență”.

Trebuie precizat că până să fie numit comisar general al Gărzii Naționale de Mediu, Octavian Berceanu s-a remarcat ca activist de mediu fapt pentru care a și ajuns consilier local USR la Sectorul 6.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Șefa sindicatului ASF, Mihaela Constantinescu, marioneta lui Nicu Marcu

Șeful Autorității de Supraveghere Financiară, Nicu Marcu, a început o prigoană împotriva celor care denunță în presă abuzurile din instituție. Și are un aliat...
Eugen Teodorovici (INQUAM Photos Octav Ganea)

Un banner mai eficient decât diplomația română

Incidentul petrecut la meciul de fotbal dintre echipa naţională a României și o echipă a unei provincii din Republica Serbia (câștigat de noi cu...