Oficial ucrainean: Acțiunile „iresponsabile” ale Rusiei la Cernobîl pun în pericol milioane de oameni

Vicepremierul ucrainean Irina Vereșciuk a acuzat Rusia că a comis acte „iresponsabile” și potențial periculoase în jurul centralei de la Cernobîl.

Forțele ruse au preluat controlul asupra centralei de la Cernobîl, unde s-a petrecut cel mai grav accident nuclear din lume, la scurt timp după începutul invaziei Ucrainei, pe 24 februarie, potrivit BBC.

Vereșciuk a acuzat Rusia că a „militarizat” zona și că a transportat tancuri vechi și prost întreținute în apropierea centralei. Aceasta spune că vibrațiile puternice provocate de aceste tancuri ar putea afecta centrala.

De asemenea, ea a acuzat trupele ruse că i-au împiedicat pe pompierii ucraineni să stingă o serie de incendii din zonă.

„În contextul securității nucleare, acțiunile iresponsabile și neprofesioniste ale militarilor ruși reprezintă o amenințare foarte serioasă, nu numai pentru Ucraina, ci și pentru sute de milioane de europeni”, a spus ea.

BBC nu a putut verifica în mod independent aceste afirmații.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

India va depăși China la numărul de locuitori, în acest an

India ar putea fi țara cea mai populată din lume până la mijlocul acestui an, depășind China cu aproape trei milioane de locuitori, potrivit...

Documentele care demască mafia de la Transporturi. Fami(g)lia de la CNAB,...

Mai multe documente care dovedesc, negru pe alb, implicarea ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, a directorului CNAB, George Dorobanțu, și a unor acționari ROMPREST într-oafacere...