Oierii din Caraş-Severin preferă să vândă mieii în viu la tir, decât să-i mai sacrifice

Spre deosebire de alți ani, crescătorii de ovine din Caraş-Severin preferă acum să vândă mieii în viu intermediarilor, care îi încarcă în Tir-uri și nu mai vor să-și bată capul cu sacrificarea și vânzarea în piețe. Până la urmă, nici nu este mare diferența de preț.

„Anul acesta, oferta este din start în jur de 20 de lei. Este avantajos pentru cei care vând, au mulți și le va fi greu să-i vândă tăiați pentru că în târguri, în piețe, ştiți bine care sunt condițiile, trebuie să mai şi plătească ca să vină şi să comercializeze. Cu siguranță fermierii se vor reorienta și poate vor accepta oferta celor care vin să ia pentru export, pentru că e mult mai ușor, chiar dacă per total, pierd un leu sau 2 pe kilogram, preferă să-i piardă, dar nu mai au de lucru. Vine, deschide ușa TIR-ului, i-au luat, i-au băgat, închid ușile şi asta e“, a declarat pentru Radio Reşiţa fermierul Mihai Sprânceană din Ţerova.

Crescătorul spune că, în acest an, se va ajunge la 48 – 50 lei/kg, în condițiile în care oferta pe piață este redusă. Se întâmplă, deoarece efectivele de oi din județul Caraș-Severin s-au redus, pe de o parte, iar, pe de alta, crescătorii au început să păstreze țurcana de rasă.

„Oile sunt în evidența asociațiilor și se primesc subvenții pe ele și atunci crescătorilor le convine mai degrabă să crească şi să le vândă adulte la alți crescători sau le țin ei în fermele lor și au avantaje. (…) Va fi cerere tocmai pentru că ofertă este mică. Ca și în alți ani îi dăm la TIR, pentru că până acum treceam printr-o tevatură întreagă ca să ajungem să-i vindem și să luăm un ban. De anul trecut, prima ofertă a celor de la TIR a fost de 16 lei în viu, apoi  au mărit la 18. Au oferit chiar și 20 de lei la un moment dat“, a mai spus crescătorul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

Cine a participat la petrecerea clanului Bădălău de Paște

Petrecere pe lux și opulență la salonul de fițe Monato din Bolintin Vale. Chiar dacă unora le bate pușcăria la ușă, membrii clanului Bădălău...