Olimpiada naţională de Cultură şi spiritualitate românească la mare căutare de către elevi

Olimpiada naţională de Cultură şi spiritualitate românească a adunat sute de elevi din întreaga țara pregătiți să-și demonstreze cunoștiințele.

În jur de 269 de elevi din toată ţara vor putea participa până pe 7 mai, la Olimpiada naţională interdisciplinară Cultură şi spiritualitate românească, organizată la Oradea, anunţă Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Bihor.

Festivitatea de deschidere a evenimentului a avut loc la Biserica cu Lună din Oradea.

„Olimpiada interdisciplinară de limba şi literatura română şi religie, Cultură şi spiritualitate românească (clasele IX – XII) reuneşte în acest an 269 de elevi calificaţi din toate judeţele ţării şi Municipiul Bucureşti şi este găzduită de Liceul Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu’ Oradea”, informează Inspectoratul Şcolar Judeţean.

În cursul zilei de astăzi, elevii vor susține o proba scrisă, iar pe 5 mai o probă orală. Festivitatea de premiere va avea loc în data de 6 mai, de la ora 14,00, la Filarmonica de Stat din Oradea.

Elevii vor avea parte şi de un program cultural şi religios, care cuprinde vizitarea Mănăstirii Sfintei Cruci din Oradea, precum şi a altor obiective din Municipiul Oradea şi judeţul Bihor. Competiţia se desfăşoară cu sprijinul financiar al Guvernului României, prin Ministerul Educaţiei, precum şi al partenerilor şi sponsorilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Scandal la Brăila: Primăria acuzată de fraudă cu fonduri europene în...

Primăria Brăila se află în centrul unui scandal major după ce a fost acuzată că a folosit Festivalul Peștelui, un eveniment finanțat din fonduri...

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...