Omagiu: O piață din Paris va purta numele lui George Enescu

O piață din apropierea Operei Garnier din Paris va purta numele compozitorului român George Enescu, au decis vineri autoritățile pariziene. Decizia încoronează Anul Enescu, ce marchează 140 de ani de la nașterea compozitorului.

„În anul Enescu, superb omagiu adus compozitorului român. În curând, va exista o piață în Paris care va purta numele genialului artist.  Azi dimineață, Consiliul Primăriei Parisului a votat această decizie. Cu câteva zile în urmă, Primăria din arondismentul al 9-lea luase aceeași hotărâre. În acest arondisment, nu departe de Opera Garnier din Paris, va fi amplasată Piața Enescu – este locul în care compozitorul și violonistul roman și-a petrecut cea mai mare parte a anilor parizieni”, a explicat Luca Niculescu, ambasadorul României la Paris, gestul autorităților franceze.

Decizia primăriei Parisului încheie Anul Enescu, aflat sub patronajul celor doi președinți, Klaus Iohannis și Emmanuel Macron. De la prezența Orchestrei Naționale a Frantei la cea de-a 25-a ediție a Festivalului Enescu până la montarea operei Oedip la Opera Bastille, omagiile aduse de România și Franța.

Mai multe articole...

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole