Omicron. Dr. Adriana Pistol: Pe lângă cele confirmate, mai sunt 6 cazuri probabile și 5 cazuri suspecte, aflate în curs de testare

Publicat: 10 dec. 2021, 14:41, de Magda Marincovici, în Sănătate , ? cititori
Omicron. Dr. Adriana Pistol: Pe lângă cele confirmate, mai sunt 6 cazuri probabile și 5 cazuri suspecte, aflate în curs de testare
coronavirus

Omicron. Dr. Adriana Pistol: Pe lângă cele confirmate mai sunt 6 cazuri probabile și 5 cazuri suspecte aflate în curs de testare. Sunt 6 cazuri probabile și 5 cazui suspecte de infectare cu varianta Omicron a coronavirusului SARS-CoV-2, a transmis, vineri, dr. Adriana Pistol, directorul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT).

De curând, am mai primit informaţii. Pot să vă spun că, în acest moment, pe lângă cazurile confirmate, mai avem 6 cazuri probabile şi 5 cazuri suspecte, care se află în procesare, în testare. Noutatea vine de la faptul că cei trei contacţi ai primului caz venit din Africa de Sud s-a dovedit şi la dânşii că există o foarte mare probabilitate să fie tulplina Omicron şi şanse ca secvenţierea să ne spună altceva sunt foarte mici. Avem şi un cetăţean venit din Nigeria, la care s-a făcut testarea pe PCR şi este foarte sugestiv pentru tulpina Omicron”, a explicat,vineri, dr. Adriana Pistol în cadrul unei conferinţe de presă.

De asemenea, directorul CNSCBT s-a referit și la cazurile infirmate de infectare cu tulpina Omicron.

În aceea ce priveşte suspiciunile, până în prezent, am avut şi nişte cazuri infirmate: două cazuri sosite din Egipt, unul din Maroc, un caz din Olanda dar care venise în contact cu colegi de serviciu din Africa de Sud. În prezent, aşteptăm rezultatele de la o altă suspiciune, din Bucureşti, care are un istoric de călătorie în Anglia, loc în care de asemenea s-a întâlnit cu foarte multe persoane din Africa”, a explicat dr. Adriana Pistol, citată de Agerpres.