OMS: 64 de unități medicale, bombardate de ruși. Printre milioanele de refugiați, sunt mulți bolnavi cronici sau cu dizabilități

Directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății, dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, a anunțat că până acum au fost confirmate 64 de atacuri asupra unor unități sanitare din Ucraina, transmite CNN.

”Atacurile asupra sănătății trebuie să înceteze. Sistemele de sănătate, unitățile și lucrătorii din domeniul sănătății nu sunt și nu ar trebui să fie [niciodată] o țintă”, a subliniat directorul general al OMS  la un briefing de presă.

Dr. Mike Ryan, director al programului OMS pentru urgențe sanitare s-a referit la vulnerabilitățile a milioane de persoane care au fost nevoite să părăsească Ucraina, la faptul că printre refugiați sunt și persoane cu boli cronice sau cu dizabilități. Dr. Ryan a subliniat faptul că aceste persoane nu au acces la o unitate medicală.

”Acest lucru este dezumanizant la un nivel care este foarte greu de explicat. Este foarte greu de înțeles. Este foarte greu de imaginat chiar și prin ce trec oamenii în această situație”, a spus dr Ryan.

 

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole