OMS avertizează: Nu este momentul potrivit să ne relaxăm

Oficialii Organizației Mondiale a Sănătății susțin că lumea se află încă în „faza acută” a pandemiei și avertizează țările să intensifice eforturile pentru a combate pandemia de Covid-19.

„Suntem într-o perioadă foarte riscantă. Trebuie să ne dublăm eforturile, nu este o perioadă pentru relaxare”, a declarat dr. Soumya Swaminathan de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Organizația a avertizat că noile cazuri de Covid-19 sunt în creștere în întreaga lume după şase săptămâni consecutive de declin. Oamenii au devenit mai relaxaţi deoarece au considerat că vaccinurile „sunt pe drum”.

Potrivit vicepreşedintelui executiv al Fundaţiei Robert Wood Johnson, Julie Morita, este important să recunoaştem că numărul de infectări, spitalizări şi decese se menține încă ridicat. Oficialul avertizează că trebuie să respectăm în continuare măsurile de prevenție, nicidecum să ne relaxăm.

„Este încă necesar să purtăm masca, să respectăm distanțarea socială, să evităm aglomerația și să ne vaccinăm. Nu putem lăsa garda jos. Este prea devreme pentru a ne relaxa”, a spus Julie Morita, pentru CNBC

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole