OMS de două ori îngrijorată: A scăzut vigilența privind răspândirea coronavirusului. Numărul deceselor provocate de Covid este încă mare

La nivel global, se observă o reducere a monitorizării răspândirii coronavirusului, ceea ce face mai dificilă descoperirea de noi variante, iar numărul deceselor provocate de Covid19 este în continuare mare, a transmis Organizația Mondială a Sănătății.

”Experta OMS în Covid-19, Maria Van Kerkhove, spune că este o situație îngrijorătoare. ”Abilitatea noastră de a depista variante şi subvariante la nivel global se diminuează întrucât monitorizarea este în scădere”, a subliniat Von Kerkhove.

Într-o intervenţie prin videoconferinţă la Adunarea Generală a ONU de la New York, directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, preciza că omenirea „abia a început să întrevadă lumina de la capătul tunelului”. Însă directorul general al OMS a completat: „Nu am ajuns încă acolo. Faptul că putem vedea capătul, nu înseamnă că suntem la capăt”.

El a precizat că, în continuare, se înregistrează aproximativ 10.000 de decese, ”prea multe, când majoritatea acestora decese ar putea fi prevenite”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...