OMS dezvăluie o nouă strategie împotriva Covid și solicită „o sumă minusculă”

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a dezvăluit joi un nou plan de luptă împotriva pandemiei de COVID-19 în ţările mai puţin bogate şi solicită 23,4 miliarde de dolari în următoarele 12 luni pentru finanţarea acestuia.

Parteneriatul principalelor agenţii de sănătate mondiale (denumit acceleratorul ACT) ”are nevoie de 23,4 miliarde de dolari pentru a veni în sprijinul ţărilor cele mai expuse riscului şi a le ajuta să procure şi să desfăşoare mijloace de luptă împotriva COVID-19 începând de acum şi până în septembrie 2022”, a scris într-un comunicat Organizaţia Mondială a Sănătăţii, potrivit AFP. OMS subliniază că este vorba despre „o sumă minusculă în comparaţie cu miile de miliarde de dolari de pierderi economice provocate de pandemie şi de costurile planurilor de relansare”.

Accesul inechitabil la teste pentru depistarea COVID-19, la tratamente şi la vaccinuri prelungeşte pandemia în lumea întreagă şi conduce la riscul de apariţie a unor noi variante mai periculoase care ar putea scăpa mijloacelor de luptă împotriva acestei maladii”, se mai spune în comunicat.

Șefii de stat şi de guvern din ţările G20 se reunesc pentru finanţarea strategiei

Pandemia, care a făcut deja aproape cinci milioane de morţi de la debutul în China la sfârşitul lui 2019, ”este departe de a se fi terminat’‘ , a explicat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus (foto), cu prilejul unei conferinţe de presă. ”Până în prezent, doar 0,4% dintre teste şi 0,5% dintre vaccinurile administrate în lumea întreagă au fost utilizate în ţările cu venituri mici, în ciuda faptului că aceste ţări reprezintă 9% din populaţia mondială”, se mai precizează în comunicat.

Directorul OMS repetă acest mesaj de mai multe luni reclamând sume echivalente de cel puţin şase luni, dar fără să fie însă auzit. Acesta reia apelul către şefii de stat şi de guvern din ţările G20 care se reunesc în acest weekend la Roma pentru finanţarea ‘‘în totalitate” a noii strategii dezvăluită joi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...