OMS: Europa are aproape jumătate din cazurile de COVID-19: „Suntem mult în urma virusului în Europa”

Organizația Mondială a Sănătății trage un semnal de alarmă în ceea ce privește situația din Europa. Potrivit OMS, bătrânul continent are 46% din cazurile de COVID-19 din lume și situația este aproape de a scăpa de sub control.

Europa are nevoie de o ‘accelerare serioasă’ a luptei împotriva coronavirusului, iar lipsa capacităţii de depistare a contacţilor ar putea „îndrepta boala şi mai mult într-o zonă întunecată”, a declarat un înalt responsabil OMS, citat de Reuters.

Regiunea Europa, care la OMS include 46 de ţări, furnizează 46% din bilanţul global de infectări şi aproape o treime dintre decese, a indicat Mike Ryan, directorul Programului pentru urgenţe sanitare al OMS.

„În acest moment suntem mult în urma virusului în Europa, aşa încât a i-o lua înainte va necesita o accelerare serioasă în ceea ce facem”, a spus Ryan.

Cu toate că rata mortalității este una redusă în Europa, oficialii OMS spun că se constată o lipsă de eficacitate în depistarea contacților persoanelor bolnave.

„Vedem însă un număr mare de cazuri, vedem boala larg răspândită, vedem rate foarte, foarte înalte de pozitivare şi o lipsă în creştere de capacitate de a depistare eficace a contacţilor, care îndrepta boala şi mai mult într-o zonă întunecată”, a mai afirmat Ryan.

Directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a admis că, după luni de luptă cu pandemia care a făcut peste 1,1 milioane de morţi, o anumită oboseală se instalează, însă directorul general al OMS a chemat la continuarea luptei, la doar o zi după ce consilierul lui Donald Trump, Mark Meadows, a lăsat să se înţeleagă că SUA renunţă să „preia controlul” epidemiei, și mizează mai degrabă pe medicamente şi pe vaccinuri.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole