OMS: Femeile însărcinate, cele care alăptează, copiii și tinerii, excluși de la tratamentul cu pilula anti Covid de la Merck

Experții OMS anunță că antiviralul de la Merck trebuie administrat numai persoanelor cu o formă ușoră de Covid-19 și care prezintă risc ridicat de spitalizare, fiind excluși copiii, tinerii, femeile însărcinate sau cele care alăptează.

Studiat de un grup de experți internaționali din cadrul OMS, acest medicament, numit molnupiravir, este un antiviral care trebuie administrat în cel mai scurt timp după apariția simptomelor. El este luat timp de cinci zile cu scopul de a stopa replicarea virusului. El este recomandat persoanelor nevaccinate, persoanelor în vârstă, persoanelor imunodeprimate sau celor care suferă de boli cronice. În schimb, ”pacienții tineri cu o stare bună de sănătate, inclusiv femeile însărcinate sau care alăptează și copiii sunt excluși de la acest tratament, subliniază OMS.

Concluziile studiului experților internaționali OMS au fost publicate în British Medical Journal.

Aceste recomandări se bazează pe datele furnizate de șase teste controlate randomizate pe 4.796 de pacienți, fiind până acum cea mai mare bază de date privind acest medicament. Rezultatele testelor sugerează că molnupiravir reduce riscul de spitalizare (43 de spitalizări la 1.000 de pacienți cu risc ridicat) și perioada de reducere a simptomelor, în medie 3,4 zile mai puțin. Experții indică un efet mai redus în privința deceselor (cu 6 decese mai puține la 1.000 de pacienți).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...