OMS lansează o nouă rețea mondială de detectare a bolilor infecțioase

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a lansat o rețea internațională de supraveghere cu scopul de a detecta rapid amenințările legate de bolile infecțioase emergente ca infecția Covid-19 și transmiterea informațiilor pentru a preveni declanșarea pandemiilor.

Rețeaua Internațională de Supraveghere a Patogenilor (International Pathogen Surveillance Network –IPSN) va realiza o platformă care include țări și regiuni, permițând îmbunătățirea sistemelor de colectare și de analiză a probelor, a indicat OMS.

IPSN trebuie să faciliteze identificarea rapidă și traseul bolilor transmisibile.De asemenea, IPSN asigură schimbul de informații și măsurile care trebuie luate pentru a preveni catastropele sanitare cum a fost pandemia Covid-19.

 Datele colectate vor ”alimenta” un amplu sistem de supraveghere, care vizează identificarea bolilor infecțioase pentru a interveni și a împiedica răspândirea lor, precum și pentru dezvoltarea de tratamente și vaccinuri.

Directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a calificat ca ”ambițios” acest nou dispozitiv, subliniind că el ar putea juca ”un rol vital pentru securitatea în domeniul sănătății”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...

Directorul Florin Nicolae, pas cu pas, mușamalizează aranjamentul mafiot regizat de...

Directorul general al Agenției Domeniilor Statului (ADS), Florin Nicolae, face eforturi disperate să mușamalizeze aranjamentul mafiot „țesut” de fostul director George Sava, prin care...