OMS. Mai multe ţări europene au trecut brusc de la prea multe la zero măsuri contra Covid

Hans Kluge, directorul regional OMS pentru Europa, spune că mai multe țări europene, printre care Germania, Franța, Italia și Marea Britanie – au ridicat prea brusc măsurile anti-Covid și acum se confruntă cu o creștere importantă a cazurilor cu subvarianta BA.2 a coronavirusului, transmite AFP.

Potrivit OMS, în prezent, în 18 din cele 53 de țări din zona OMS Europa, se observă o creștere a numărului cazurilor de Covid-19.

Hans Kluge a indicat că în Marea Britanie, Irlanda, Grecia, Cipru, Franța, Italia și Germania se observă o creștere a numărului cazurilor. „Aceste ţări au ridicat brusc restricţiile de la ”prea mult” la ”insuficient”, a estimat oficialul OMS.

Numărul cazurilor de Covid a crescut de la începutul lunii martie, după ce a atins un vârf la sfârșitul lunii ianuarie. În ultimele şapte zile, în zona OMS Europa au fost înregistrate peste 5,1 milioane de cazuri noi şi 12.496 de decese, crescând numărul total de cazuri raportate de la începutul pandemiei de coronavirus la aproape 194,4 milioane şi numărul deceselor la peste 1,92 milioane.

La aceste țări, adăugăm și România. Deși s-a recomandat o renunțare treptată la aceste măsuri, totuși și la noi s-a procedat brusc și acum ne confruntăm cu o creștere a cazurilor Covid.

 

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole