OMS nu este de acord cu utilizarea certificatelor de vaccinare ca mijloc de control al accesului

Comisia de urgență a Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) a anunțat că nu este de acord cu utilizarea așa-ziselor certificate de vaccinare ca o condiție pentru accesul străinilor în alte țări.

În recomandările formulate pentru organizaţia cu sediul la Geneva, comisia arată că deocamdată “există prea multe necunoscute fundamentale în privinţa eficienţei vaccinului pentru reducerea transmiterii (virusului), iar vaccinurile nu sunt încă disponibile decât în cantitate limitată.

De asemenea, consideră structura respectivă, vaccinarea nu trebuie să fie urmată de renunţarea la alte măsuri de precauţie sanitară.

În urmă cu o lună, OMS spunea că analizează perspectivele folosirii unor „certificate electronice de vaccinare”.

„Analizăm cu multă atenţie posibilitatea utilizării tehnologiei în combaterea crizei Covid-19, inclusiv modul în care putem colabora cu statele membre în vederea obţinerii unui certificat electronic de vaccinare”, a declarat Siddhartha Datta, un expert OMS în materie de vaccinuri, în cadrul unei videoconferinţe de la Copenhaga.

Șefa Comisiei Europene este de acord cu pașaportul de vaccinare

În spațiul public s-a vehiculat ideea conform căreia în curând vom putea călători doar dacă am fost vaccinați anti-coronavirus. O propunere în acest sens a fost făcută de Grecia, o țară în care turismul reprezintă un procent semnificativ din PIB. În timp ce președintele român Klaus Iohannis nu este de acord cu un așa-zis „pașaport Covid”, șefa Comisiei Europene Ursula von der Leyen a salutat inițiativa guvernului de la Atena.

Președintele Comisiei Europene Ursula von der Leyen este de acord cu un potențial certificat de vaccinare care să fie valabil pentru a călători liber în Uniunea Europeană. 

„Este o cerință medicală să ai un certificat care să ateste că ai fost vaccinat(…)Prin urmare eu salut inițiativa prim-ministrului grec asupra unui certificat de vaccinare unic”, a afirmat von der Leyen într-un interviu acordat presei portugheze, relatează Euractiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s în București EXCLUSIV

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s, da ați citit bine. Ieri am avut parte de cea  mai urâtă experință pe care o puteam...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...