„Pașaport de vaccin Covid” pentru călătoriile în Europa? Ce spune Ursula Von der Leyen

În spațiul public s-a vehiculat ideea conform căreia în curând vom putea călători doar dacă am fost vaccinați anti-coronavirus. O propunere în acest sens a fost făcută de Grecia, o țară în care turismul reprezintă un procent semnificativ din PIB. În timp ce președintele român Klaus Iohannis nu este de acord cu un așa-zis „pașaport Covid”, șefa Comisiei Europene Ursula von der Leyen a salutat inițiativa guvernului de la Atena.

Președintele Comisiei Europene Ursula von der Leyen este de acord cu un potenșial certificat de vaccinare care să fie valabil pentru a călători liber în Uniunea Europeană. 

„Este o cerință medicală să ai un certificat care să ateste că ai fost vaccinat(…)Prin urmare eu salut inițiativa prim-ministrului grec asupra unui certificat de vaccinare unic”, a afirmat von der Leyen într-un interviu acordat presei portugheze, relatează Euractiv.

Premierul Greciei propune ca persoanele care se vaccinează împotriva coronavirusului să primească un certificat valabil la nivelul Uniunii Europene în baza căruia să poată circula fără restricții. Propunerea înaintată de premierul grec către președintele Comisiei Europene prevede ca acest certificat să fie utilizat la îmbarcarea în orice mijloc de transport.

Întrebat în cadrul primei conferințe de presă din acest an despre acest lucru, Klaus Iohannis a răspuns: „Nu consider că este o idee bună. Trebuie să existe un certificat de vaccinare, dar trebuie folosit pentru motive medicale nu pentru călătorii. Sunt date importante pentru medicul de familie sau pentru oricine dacă persoana ajunge la urgență. Însă, să folosim aceste certficate ca să împărțim populația Europei în două nu mi se pare un lucru bun”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

Cine este candidatul AUR la șefia Consiliului Județean Maramureș

În deplasările sale prin țară, liderul AUR George Simion urmărește și identificarea unor candidați pentru alegerile locale, atât la primării, dar și la consiliile...