OMS recomandă ca toți copii de peste 12 ani să poarte mască

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) făcut noi recomandări cu privire la portul măștii sanitare pentru copii.

Conform OMS, copiii în vârstă de cel puţin 12 ani ar trebui să poarte mască în aceleaşi condiţii ca adulţii pentru a ajuta la limitarea răspândirii COVID-19, în timp ce în cazul copiilor cu vârste cuprinse între şase ani şi 11 ani decizia trebuie luată pe baza evaluării punctuale a riscurilor.
Copiii cu vârste de 12 ani şi mai mari ar trebui să poarte masca mai ales atunci când nu poate fi garantată o distanţă de minim 1 metru faţă de alte persoane şi când în zonă există transmitere comunitară a noului coronavirus, indică un document al OMS şi UNICEF datat 21 august.

În privinţa copiilor cu vârste între şase ani şi 11 ani, purtarea măştii depinde de o serie de factori, printre care intensitatea transmiterii coronavirusului în zonă, capacitatea copilului de a folosi masca, accesul la măşti şi supervizarea adecvată din partea unui adult.

De asemenea, trebuie ţinut cont de impactul potenţial asupra învăţării şi dezvoltării psiho-sociale şi de interacţiunile pe care copilul le are cu persoane cu grad ridicat de îmbolnăvire gravă.

Pe baza siguranţei şi a interesului general al copilului, copiilor cu vârste mai mici de cinci nu trebuie să li se ceară purtarea măştii, au menţionat cele două organizaţii.

Un raport Reuters arată că, la nivel mondial, peste 23 de milioane de persoane au fost raportate ca fiind infectate cu noul coronavirus după identificarea acestuia în China la finalul anului trecut, iar 798.997 de oameni au decedat din cauza COVID-19.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Austria este una dintre țările care se opune ca România să adere la spațiul Schngen SURSA FOTO: https://www.schengenvisainfo.com/

Ce a cerut Austria ca România să intre în Spațiul Schengen

Refuzul categoric al Austriei de a intra România în Spațiul Schengen ascunde o mulțime de interese economice și financiare uriașe. Potrivit informațiilor noastre provenite din...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...