OMS: Varianta Delta a redus la 40% eficacitatea vaccinurilor împotriva transmiterii coronavirusului

Varianta Delta, foarte contagioasă, a redus la 40% eficacitatea vaccinurilor împotriva transmiterii boli, avertizează Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății, care recomandă în continuare folosirea măștii și respectarea celorlalte măsuri de  protecție.

Directorul general al OMS subliniază că Europa este din nou epicentrul Covid-19, pe fondul  unui ”fals sentiment de securitate” în privința protecției oferite de vaccinuri și că nicio țară nu este scutită de probleme, potrivit Reuters.

”Vaccinurile salvează vieţi, dar nu împiedică total transmiterea COVID-19”, a explicat Tedros Adhanom Ghebreyesus, la conferinţa de presă consacrată pandemiei.

Există date care sugerează că înainte de sosirea variantei Delta, vaccinurile au redus transmiterea cu aproximativ 60%. Cu varianta Delta, aceasta a scăzut la 40%, a precizat directorul general al OMS.

Cu peste 2,5 milioane de cazuri şi aproape 30.000 de decese înregistrate în ultima săptămână, Europa este de departe cea mai afectată regiune a lumii de pandemie, potrivit datelor oficiale colectate de AFP. Şi tendinţa rămâne în creştere.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole