OMS: Variola maimuței rămâne o urgență de sănătate publică

Epidemia de variola maimuţei continuă să reprezinte o urgenţă de sănătate publică, la cel mai înalt nivel de alertă al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, transmite Comitetul de Urgenţă al agenţiei ONU.

A fost menținută urgența de sănătate publică la nivel global în privința variolei maimuței pentru un răspuns internațional puternic și pentru a se debloca fonduri necesare dezvoltării de vaccinuri și tratamente.

Cazurile de variola maimuţei au crescut brusc de la începutul lunii mai, în afara ţărilor africane unde această boală este de mult timp endemică, în rândul bărbaţilor care întreţin relaţii sexuale cu bărbaţi.

Până în prezent, în România au fost diagnosticați cu variola maimuței 43 de pacienți.

Conform Institutului Național de Sănătate Publică (INSP), în total 13 persoane au fost vaccinate împotriva variolei maimuței.

De asemenea, România are la dispoziție 150 de cure de tratament tecovirimat destinate tratării pacienților cu forme grave.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...