Omul de afaceri brașovean Ioan Neculaie scapă iar de închisoare

Omul de afaceri Ioan Neculaie, fostul patron de la FC Braşov, scapă iar din închisoare datorită avocaților. După ce a fost condamnat de Curtea de Apel Braşov la 2 ani şi 2 luni de închisoare, afaceristul a găsit o portiță de salvare și de data aceasta, deoarece magistrații au admis cererea de contestaţie în anulare a deciziei Curţii de Apel.

Se întâmplă la aproape un an după ce prima decizie a instanţei a fost confirmată de o a doua instanţă. În ianuarie 2022, afaceristul în vârstă de 65 ani, era condamnat la închisoare cu executare, potrivit BZB.ro.

Problemele lui Neculaie, care a mai ajuns și în trecut la pușcărie, au început în urmă cu câţiva ani, după ce ar fi tras cu o armă de vânătoare, chiar pe proprietatea pe care o deţine la Timişu de Jos.

Neculaie i-ar fi cerut unui angajat să îi pregătească maşina pentru a merge la vânătoare într-o pădure din apropierea Braşovului. Acesta n-ar fi observat că autoturismul are pană, motiv pentru care milionarul s-a enervat la culme şi ar fi tras câte un foc de armă şi în celelalte roţi, intimidându-l astfel pe angajat.

În primă instanţă, Judecătoria Braşov a decis la data de 27 ianuarie 2021 condamnarea omului de afaceri braşovean la 2 ani, 4 luni şi 15 zile de închisoare cu executare. Un an mai târziu, Curtea de Apel Braşov menţinea închisoarea cu executare, însă reducea perioada cu 2 luni şi 15 zile. Din fericire pentru Neculaie, acum cererea de contestaţie în anulare depusă de avocații săi a fost admisă de instanță.

În ianuarie 2022, Ioan Neculaie a fugit din ţară, după ce fusese condamnat definitiv. A fost prins însă în Grecia, la Salonic, unde se ascundea într-o zonă rezidenţială de lux. A fost arestat în baza mandatului emis de autorităţile române și adus în țară abia în vară.LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Un membru CA la societățile Primăriei Galați câștigă anual până la...

Dezbaterile coaliției guvernamentale pe tema reducerii cheltuielilor din sectorul bugetar readuc în actualitate faptul că aceleași partide, PSD și PNL, au dat undă verde...