One United a cumpărat un teren de peste 25.000 mp pe Șoseaua Fabrica de Glucoză

Dezvoltatorul One United Properties, unul dintre cei mai importanți jucători din piața imobiliară din România, anunță încheierea antecontractului pentru achiziția unui teren cu o suprafață de 25.350 mp situat pe Șoseaua Fabrica de Glucoză din București, respectiv pentru achiziția unei cote indivize de ½ dintr-un teren în suprafață de 3.651 mp, având destinația de drum de acces. Valoarea totală a tranzacției este de 20.645.100 euro.

Potrivit dezvoltatorului, o parte din preț se plătește la obținerea autorizației de construire și semnarea contractului final de schimb și restul în apartamente și parcări aferente, la finalizarea proiectului ce urmează să fie dezvoltat pe respectivul teren.
Pentru acest teren a fost deja emis un certificat de urbanism în vederea construirii, care permite dezvoltarea unui proiect imobiliar cu o suprafață construită (suprastructură) de aproximativ 95.000 mp.

Compania intenționează să dezvolte pe noul teren achiziționat un nou proiect imobiliar, One High District, care va cuprinde atât unități rezidențiale, cât și spații comerciale, precum și o serie de facilități precum gym și piscină, restaurante, market, cafenele, spații verzi pentru relaxare. Localizat în sectorul 2, pe Șoseaua Fabrica de Glucoză, în imediata apropiere a autostrăzii A3, terenul oferă acces rapid către cartierul Floreasca, mall-ul Promenada, precum și către alte puncte de interes ale orașului.

Tranzacția reprezintă o nouă etapă în strategia grupului de a investi în oportunități de dezvoltare premium sustenabile în zone exclusiviste ale Bucureștiului.

Luna trecută compania a mai cumpărat un teren de la Ion Țiriac

În iunie, One United Properties a anunţat că a achiziţionat un teren de aproximativ 21.160 de metri pătraţi pe malul lacului Tei de la o societate din grupul Ţiriac. Valoarea tranzacţiei era de 15 mil. euro, potrivit unui raport publicat la bursă.

Compania derulează în prezent o ofertă de vânzare de acţiuni pentru listarea la bursa de la Bucureşti. One United este controlată de Victor Căpitanu şi Andrei Diaconescu,  iar Daniel Dineş, fondatorul UiPath, a cumpărat recent 5% din capital printr-o companie de investiţii.

Oferta are loc din 22 iunie 2021 şi până pe 2 iulie 2021, prin ma­jorare de capital cu 10% din acţiuni, respectiv subscrierea pentru 130 de milioane de acţiuni la un preţ între 1,93 lei şi 2,12 lei pe acţiune.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...