ONU: Pragul de 2 milioane de refugiaţi ucraineni urmează să fie atins marţi sau miercuri

Pragul de două milioane de refugiaţi ucraineni urmează să fie atins marţi sau miercuri, anunţă Înaltul Comisar ONU pentru Refugiaţi.   

”Cred că vom depăşi pragul de două milioane azi sau poate, cel mai târziu, mâine(…)Nu se opreşte”, declară într-o conferinţă de presă, la Oslo, Filippo Grandi, conform AFP

Reprezentantul ONU a făcut aceste declaraţii după o vizită în România, Republica Moldova şi Polonia, trei ţări vecine cu Ucraina, invadată de Rusia la 24 februarie.

Războaiele din Balcani, în Bosnia şi Kosovo, au cauzat fluxuri uriaşe de refugiaţi, ”poate două-trei milioane, dar pe o perioadă de opt ani”, subliniază Înatul Comisar ONU.

”Aici este vorba despre opt zile. Alte regiuni ale lumii s-au confruntat cu acest lucru, însă în Europa este pentru prima oară după al Doilea Război Mondial”, subliniază Filippo Grandi.

Rusia a promis să deschidă marţi – după mai multe tentative eşuate – culoare umanitare prin care să permită trecerea a mii de oameni din oraşpe ucrainene, aflate sub focul artileriei ruse de aproape două săptămâni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

PREMIERĂ: Armata României intră în grevă!

Într-un act fără precedent în istoria Armatei României, Comitetul de Acțiune pentru Desclavagizarea Armatei României a emis o notificare oficială, prin care anunță declanșarea...