ONU: Războiul din Ucraina ”nu are și nu va avea un învingător”

Războiul din Ucraina ”nu va avea un învingător” a declarat, vineri, coordonatorul ONU în Ucraina, la 100 de zile de la invazia rusă.

”Acest război nu are și nu va avea un învingător”, a afirmat Amin Awad, coordonator ONU în Ucraina, într-un comunicat, citat de BFMTV.

”Avem nevoie de pace. Războiul trebuie să înceteze”, a îndemnat acesta, în timp ce negocierile între Kiev și Moscova sunt blocate de câteva săptămâni.

Invazia rusă, lansată la 24 februarie, a făcut ca populația civilă să plătească un tribut greu, mai subliniază coordonatorul ONU, referindu-se la ”distrugerile, devastările din orașe și sate” și, de asemenea, la vieți, case, locuri de muncă și speranțe pierdute.

De mai multe săptămâni, armatele ucrainene și ruse se luptă în estul țării, în bazinul minier Donbas, o țintă prioritară pentru Moscova, și în sudul Ucrainei, unde responsabilii ruși au invocat o posibilă anexare a teritoriilor ocupate.

Situația din estul Ucrainei este cu adevărat dificilă, a anunțat recent președintele Vladimir Zelenski pentru Newsmax, evocând cifre alarmante: ”zilnic, de la 60 la 100 de soldați uciși în luptă și aproape 500 răniți”.

În puțin peste trei luni, aproape 14 milioane de ucraineni au fost obligați să-și părăsească locuințele, majoritatea fiind femei și copii, a mai spus Amin Awad, calificând acest fenomen ”fără precedent în istorie”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole