,,Oppenheimer” a fost marele câștigător la Globurile de Aur 2024 

Publicat: 08 ian. 2024, 09:40, de Oana Dințică, în Internațional , ? cititori
,,Oppenheimer” a fost marele câștigător la Globurile de Aur 2024 

,,Oppenheimer” a fost desemnat cel mai bun film, iar serialul ,,Succession” a câștigat patru premii. Christopher Nolan a fost ales cel mai bun regizor, iar Cillian Murphy şi Robert Downey Jr au fost recompensați cu trofeele pentru rolurile din lungmetraj.  

Au mai fost și alți câștigători, printre care se numără: Paul Giamatti, Billie Eilish O’Connell şi Finneas O’Connell, Jeremy Allen White, Da’Vine Joy Randolph, Ayo Edebiri, Kieran Cullkin, Ali Wong, Steven Yeun, Matthew Macfadyen şi Ricky Gervais.  

Pe lângă serialul ,,Succession”, care a câștigat patru premii, ,,Poor Things”, a câștigat la categoria cel mai bun film musical. 

,,Oppenheimer” a câștigat cinci premii, ,,Barbie” două trofee, la fel și filmul francez ,,Anatomie d’une Chute”.  

Biografia despre creatorul bombei atomice realizată de Christopher Nolan care a câștigat premiul pentru cel mai bun regizor și a adus premii și pentru Cillian Murphy, cel mai bun actor într-o dramă, și pentru Robert Downey Jr, care a câștigat și el premiul pentru cel mai bun actor în rol secundar. Acesta interpretează rolul unui politician și rivalul savantului. Biografia a primit și premiul pentru cea mai bună coloană sonoră.  

Succesul pentru unul dintre filmele favorite, ,,Barbie”, nu a fost cel așteptat. Margot Robbie nu a fost câștigătoarea Globului de Aur pentru cea mai bună actriță într-o comedie, ci Emma Stone, pentru rolul Frankenstein din ,,Poor Things”.