Opt focare de Covid-19, înregistrate într-o singură zi în trei spitale din Ploieşti

Opt noi focare de COVID-19 au fost înregistrate în trei spitale din municipiul Ploieşti. Unul dintre focare a fost constatat la secţia de Radioterapie a Spitalului Municipal „Schuller”, în timp ce alte focare s-au înregistrat la secţiile de Neurologie, Neurochirurgie şi Chirurgie din Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti.

Potrivit datelor publicate de Prefectura Prahova, cele opt focare s-au înregistrat la Spitalul CFR Ploieşti, Spitalului Municipal Schuller şi Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti.

La Spitalul Municipal „Schuller”, trei pacienţi cu cancer din compartimentul Radioterapie sunt infectaţi. În acelaşi spital, au fost diagnosticaţi cu COVID-19 trei angajaţi şi şase pacienţi de pe secţia Recuperare – Fizioterapie, precum şi doi salariaţi şi patru pacienţi din compartimentul Hematologie.

Cele trei noi focare se adaugă altor două depistate în acest spital în ultima lună.

La Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti au fost identificate focare de COVID în secţia de Ortopedie şi Traumatologie unde 3 salariaţi şi 7 pacienţi sunt pozitivi la SARS-CoV-2, în secţia de Neurochirurgie unde au fost infectaţi 3 salariaţi şi 12 pacienţi; în secţia de Chirurgie II unde au fost testaţi pozitiv 23 de pacienţi şi în secţia de Neurologie, unde sunt infectaţi doi salariaţi şi 19 pacienţi.

La spitalul CFR Ploieşti, trei angajaţi ai atelierului mecanic au fost infectaţi.

„Pacienţii sunt sub supravegherea medicilor specialişti de pe secţiile COVID aferente fiecărui spital din cele trei”, precizează Prefectura Prahova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...

Directorul Florin Nicolae, pas cu pas, mușamalizează aranjamentul mafiot regizat de...

Directorul general al Agenției Domeniilor Statului (ADS), Florin Nicolae, face eforturi disperate să mușamalizeze aranjamentul mafiot „țesut” de fostul director George Sava, prin care...