Opt localități din Vrancea au depășit o rată de incidență de 3 la mia de locuitori

Publicat: 23 nov. 2020, 16:30, de Aurel Drăgan, în ESENȚIAL , ? cititori
Opt localități din Vrancea au depășit o rată de incidență de 3 la mia de locuitori

Opt localităţi din judeţul Vrancea, printre care şi două oraşe, Focşani şi Odobeşti, au depăşit rata de incidenţă a infectării cu COVID-19 la 14 zile de 3 la mia de locuitori, în timp ce rata de infectare la nivelul judeţului este de 1,97 de cazuri la mia de locuitori, a anunțat Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vrancea.

Astfel, printre localităţile cu rata de infectare peste 3 la mie se numără municipiul Focşani, cu o rată de infectare de 3,20 la mie, în scădere, Cîmpineanca – 3,65 în stagnare, Jitia – 3,16 în stagnare, Obrejiţa – 3,08 în stagnare, Odobeşti – 3,91 în scădere, Soveja – 3,78 în scădere, Vînători – 3,58 în creştere şi Vintileasca – 3,68 în stagnare.

Potrivit Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Vrancea, la nivelul localităţilor cu rată de infectare mai mare de 3 la mia de locuitori au fost interzise, pentru o perioadă de 14 zile, organizarea şi desfăşurarea activităţii cu public în cadrul cinematografelor sau instituţiilor de spectacole şi organizarea de spectacole, concerte, festivalurilor publice şi private sau alte evenimente culturale. De asemenea, a fost interzisă activitatea cu publicul în restaurante şi cafenele, în interiorul clădirilor, precum şi în sălile de jocuri de noroc.

Alte 17 localităţi din judeţ au depăşit rata de infectare de 2 la mie, unele dintre acestea apropiindu-se de pragul de infectare de 3 la mia de locuitori. Printre acestea, se numără municipiul Adjud – 2,57 în stagnare, Dumitreşti – 2,47 în creştere, Jariştea – 2,81 în creştere, Mera – 2,72 în stagnare, oraşul Panciu – 2,82 în creştere.

La nivelul judeţului există însă şi localităţi unde rata de infectare la 14 zile continuă să fie zero. Este cazul comunelor Bilieşti, Corbiţa, Dumbrăveni, Năneşti, Negrileşti şi Sihlea.

DSP Vrancea recomandă în continuare cetăţenilor respectarea măsurilor de protecţie sanitară, acestea fiind singurele instrumente eficiente în prevenirea transmiterii virusului SARS-CoV-2 şi îmbolnăvirii cu COVID-19.