Orange a câștigat licitația pentru cele 82.000 de tablete

Elevii care încep școala săptămâna viitoare așteaptă 250.000 de tablete promise de Guvern, dar vor primi doar 82,826. Câștigătorul licitație este operatorul Orange România, iar licitația nu a fost contestată.

Șefa Oficiului Național pentru Achiziții Centralizate (ONAC), Cornelia Nagy, a declarat pentru Edupedu.ro că până la ora limită de depunere a contestațiilor legate de licitația pentru tablete nu a fost depus niciun dosar.

Aceasta înseamnă că Orange va semna contractul și va începe livrarea celor peste 82.000 de tablete, cu conexiune la internet timp de doi ani. Valoarea contractului se ridică la 41,3 milioane lei, ceea ce înseamnă că valoarea unei tablete plus internet timp de doi ani se ridică la aproape 500 de lei.

Cele mai multe merg în regiunea Sud

Conform ofertei făcute de Orange pentru licitație, în regiunea București-Ilfov vor ajunge 11.425 de tablete în valoare de 5,7 milioane lei, în regiunea Centru (Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mures, Sibiu) vor merge 34.374 tablete în valoare de 17,1 milioane lei, iar în regiunea Sud (Argeș, Călărași, Teleorman, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Prahova) vor ajunge 37.027 tablete în valoare de 18,5 milioane lei.

Licitația pentru tablete a fost publicată pe SICAP (sistemul public de achiziții) pe 14 iulie 2020, după ce Guvernul a anunțat că aloca 150 de milioane de lei pentru aceste dispozitive și după ce Ministerul Educației a făcut un recensământ al dispozitivelor pe care le au elevii și profesorii, prin intermediul SIIIR, sistemul informatic al școlilor. La elevi ar fi trebuit să ajungă nu mai puțin de 250.000 de tablete înainte de începutul anului școlar pe 14 septembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

După ce a „încasat” 13 ani de închisoare, celebrul Mihail Boldea...

Mihail Boldea a redevenit avocat. Vă aduceți aminte, desigur, de Mihail Boldea, fostul deputat PDL urmărit internațional după ce a fugit din țară, pe...