Orașul în care scuterele electrice au limită de viteză

Limita de viteză pentru scuterele electrice din Paris a fost redusă, începând din 15 noiembrie, la 10 kilometri pe oră, în anumite părţi ale centrului oraşului, de cele trei mari companii de închiriere.

Noua regulă vizează zone precum atracţii turistice, parcuri, şcoli şi pieţe, potrivit ,,Le Parisien”. La iniţiativa administraţiei oraşului, au fost efectuate deja teste, în zona Muzeului Luvru şi unele pieţe, în cursul verii. Companiile de închiriere a celor 15.000 de scutere electrice din Paris au decis să extindă „zonele cu limită de viteză”.

Reducerea vitezei este setată automat la scutere, prin GPS. Când scuterul intră în una dintre zonele desemnate, acesta îşi reduce viteza. Pentru utilizatorii de scutere, zonele în cauză sunt afişate în aplicaţiile companiilor de închiriere. Falezele Senei şi zonele comerciale foarte frecventate nu sunt încă acoperite de limita de viteză, după cum a declarat David Belliard, consilierul pentru transporturi de la primăria Parisului, publicatiei ,,Le Parisien”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este candidatul AUR la șefia Consiliului Județean Maramureș

În deplasările sale prin țară, liderul AUR George Simion urmărește și identificarea unor candidați pentru alegerile locale, atât la primării, dar și la consiliile...
Justiție CCR

Surpriză: Cine sunt judecătorii pensionari respinși de CSM la examenul de...

Mai mulți magistrați pensionari s-au prezentat în urmă cu câteva zile la CSM la examenul de reîncadrare în sistem, însă nu a fost cu...