Orban decide soarta PNL după moțiunea de cenzură. „Ar fi tupeu maxim ca preşedintele să îl propună tot pe Cîţu“

Ludovic Orban consideră că ar fi „tupeu maxim” ca Iohannis să-l propună tot pe Florin Cîţu premier, dacă trece moțiunea de cenzură. Fostul şef al liberalilor susține că există riscul anticipatelor. Orban a mai spus că „Vom face o analiză foarte serioasă”, referitor la ruperea PNL.

„Ăsta ar fi tupeu maxim, să vină cu Florin Ciţu (n.r. preşedintele Iohannis), nu cred că e posibil asa ceva, un nou guvern Cîţu e o ipoteză care nu stă în picioare”, susține fostul lider liberal.

Există condiții pentru anticipate

Ludovic Orban consider că succesul moțiunii ar fi în totalitate din vina lui Florin Cîţu. El atrage atenţia că PNL este singura formaţiune care are de pierdut, în cazul declanşării alegerilor anticipate.

Le atrag atenţia colegilor mei că, pentru prima dată, există condiţiile din Parlament care pot duce la alegeri anticipate. Cu excepţia PNL, toate partidele înregistrează scoruri mai bune decât pe 6 decembrie. Și e posibil să îşi dorească alegeri anticipate. Dacă se joacă cu focul, pe ideea desemnării unor premieri fără capacitatea de a forma majoritate parlamentară, e riscul major să se perpetueze criza şi să se ajungă la alegeri anticipate”, a declarat liderul Camerei Deputaţilor.

Orban vrea să salveze liberalismul

Orban va avea o întâlnire cu liberalii care l-au susţinut în cursa pentru şefia partidului pentru o discuţie despre „situaţia politică”. El a precizat că va aştepta rezultatul moţiunii de cenzură, pentru a decide dacă va înfiinţa un nou partid.

„Încercăm, dacă e posibil, să salvăm PNL. Care e, în momentul de faţă, pur si simplu prăbuşit în încrederea publică din cauza crizei politice, a modului de guvernare, a iresponsabilităţii deciziilor politice care au dus la distrugerea coalitiei si denaturarea alegerilor din PNL. Dacă nu putem salva PNL, salvăm liberalismul din România.  Aşteptăm rezultatul moţiunii şi, în funcţie de asta, vom vedea paşii pe care urmează să îi facem”, a declarat Orban.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...